В ісламській країні головою національної поліції призначили євангельського християнина
Надихаючі історії
12.02.2021
В Індонезії новим керівником поліції призначили християнина віри євангельської генерала Листьо Сігіта Прабово

Він є третім чиновником-християнином, який обіймає таку високу посаду в найбільшій ісламській країні у світі.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Незважаючи на невдоволення з боку деяких ісламських груп, він був єдиним кандидатом від президента Джоко Відодо, який був одноголосно схвалений Радою народних представників та нижньою палатою парламенту Індонезії. До призначення Прабово був начальником відділу кримінальних розслідувань Індонезії, пише evangelicalfocus.com.

Як відомо, в Індонезії 88% людей сповідують іслам. Президент Джоко Відодо є мусульманином, тому висування християнина на таку високу посаду було вороже сприйнято Мухііддіном Джунайді, головою ісламської духовної Ради Індонезії, який виступав за призначення керівником поліції людини мусульманського походження.

Читайте також: Рада церков закликає МОН дбати про ціннісні моральні орієнтири в світі

Прабово виріс в Амбоні, місті, яке вважається осередком християн в Індонезії. Під час його молодості у 1980-х роках центральний уряд запровадив масове переселення мусульман з Яви в християнські Молукські острови і особливо в Амбон.

З 1999 по 2004 рік мусульмани-переселенці намагалися ліквідувати християнську віру в Амбоні, сотні церков були спалені, а християни стали ціллю мусульманських банд. Тоді Прабово був начальником поліції кількох міст на Яві. Він прославився як захисник християн, особливо в 2011 році після нападу на Біблійну церкву Вефіль у Соло. Наразі Сігіт Прабово обіцяє створити «надійну поліцію та продовжити боротьбу з екстремізмом».

Як повідомляють ЗМІ, окрім римо-католиків, найбільші мусульманські організації Індонезії теж відкрито підтримали Прабово.

За матеріалами evangelicalfocus.com

____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Надихаючі історіїЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини