За тиждень в Нігерії вбито 33 християнина
Європа та світ
04.05.2021
За повідомленням Morning Star News, бойовики Фулані підозрюються у вбивстві 33 християн протягом одного тижня в штаті Бенуе, Нігерія.

21 квітня шість християн були вбиті внаслідок нападів на села Це-Зоола в Макурді, Одугбехо в Агату і Мбаєр-Яндева в Гумі. 24 квітня бойовики вбили 17 християн, здійснивши набіги на п'ять переважно християнських громад в окрузі Гума.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

26 квітня було вбито десять християн, і як відомо, щонайменше дев'ять християн були поранені.

Бойовики Фулані є четвертою за небезпечністю терористичною групою у світі і обійшло навіть Боко Харам, яка раніше була найбільшою загрозою для нігерійських християн.

Джихадисти Фулані підживлюються ісламською ідеологією, яка прагне знищити християнство та нав’язати іслам населенню. Багато мирних жителів Нігерії розчаровані урядом, який мав би захистити християн, але воно заперечує релігійну складову насильства.

Молимся за Нігерію, щоб Бог втішив тих, хто переживає втрату близьких через насилля.

Джерело: persecution.org

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ