Понад 300 охочих їхати на місію: в Одесі влаштували саміт
Все для церков
01.03.2021
Відбувся перший місіонерський саміт Одеської області «Від сходу до заходу». На нього приїхали понад 300 учасників із 48 міст України, Польщі, Чехії й Росії

Подія тривала з 19 по 21 лютого в одеській церкві «Дім молитви».

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє svitogliad.com з посиланням на пресслужбу Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів (ВСЦ ЄХБ).

Гаслом заходу обрали текст із Мал. 1:11 «Бо від сходу сонця й аж по захід його звеличиться Ймення Моє між народами, і кадиться в кожному місці для Ймення Мого дар чистий, бо звеличиться Ймення Моє між народами, каже Господь Саваот».

Організатором саміту виступив відділ організації нових церков Одеського обласного об’єднання церков ЄХБ з метою розвитку та формування місіонерського бачення у церквах області.

Промовцями конференції були Любомир Матвіїв, Роман Вечерківський, Віталій Сорокун та інші брати, котрі мають досвід у місіонерському служінні.

Упродовж трьох днів учасники занурювалися в теми: «Роль Церкви у світі», «Від сходу до заходу великим буде ім’я Моє», «Ось я, пошли мене».

Руслан Ширинга, відповідальний за утворення церков в Одеській області, особливо наголошував, що сенс життя не в тому, аби знайти зручний диван, а щоб нести Євангеліє.

Читайте також: Відбулася презентація першої книги про молодіжне служіння ЄХБ в Україні

На саміті представили проєкт відділу організації нових церков «Одеса для Ісуса – 2025». Бачення відділу ОНЦ, щоб до 2025 року в Одесі заснувати 25 нових церков, розпочавши у цьому році п’ять із них.

«Ми побачили спрагу та бажання до благовістя і місії, особливо серед молодих людей. Цей період карантину спонукує до того, аби йти і щось робити, рухатися, і з новими силами поширювати Царство Боже», — розповідає Роман Вечерківський, заступник голови ВСЦ ЄХБ.

На саміті проводили інтерв’ю зі служителями і круглі столи з місіонерами. Серед порушених тем — «Як церкві брати участь у місіонерському служінні», «Місія і пастор», «Християнство та іслам».

Також були запропоновані семінари: «Церква і місія», «Служіння серед іноземних студентів в Україні», «Де взяти гроші на місію», «Як дізнатися про своє покликання на місію», «Місія для мусульман на Ближньому Сході», «Де твоє місце в церкві?», «Молитва у житті місіонера» та інші.

Три дні молитов, виступів досвідчених промовців, спілкування з однодумцями, занурення у місіонерську тему, смачні обіди, нові знайомства, розіграші призів, свідчення місіонерів та молитовний похід Одесою, — таким насиченим запам’ятається учасникам цей захід.

Джерело: svitogliad.com

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

 

Все для церковХристиянський світ
Останні новини
Останні новини