В Сальвадорі обвали призвели до загибелі людей та значних руйнувань. Християнська молодь допомагає постраждалим
Добрі справи
19.11.2020
30 жовтня 2020 року на північно-західну частину Сальвадору завалилися проливні дощі, що викликало зсуви, які знищили все на своєму шляху. Молоді адвентисти об'єдналися, щоб зібрати продукти й товари для допомоги постраждалим сім’ям

За даними місцевої влади,  дев’ять людей загинули, ще десятки пропали безвісти, 30 будинків були поховані та понад 130 - пошкоджені, в результаті чого десятки людей були переміщені, передає logosinfo.org

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Потік сміття збільшувався через те, що весь матеріал тягнувся вниз. Сміття летіло з такою швидкістю, що утворився затор, це викликало переповнення решти природної дренажної системи", - сказав Фернандо Лопес з Міністерства Навколишнього Середовища країни.

Після обвалів, через декілька годин, сотні молодих людей, в основному з клубів слідопитів, спонсорованих адвентистами, почали збирати сумки з одягом і допомагали готувати їжу, щоб рознести її десяткам постраждалих сімей. За словами керівників церкви, інші молоді люди в столичних і центральних частинах країни почали збирати їжу для рятувальних команд, які прибирають завали в найбільш постраждалих районах Неджапи. 

Читайте також: За 2019 рік у Європі зафіксовано понад 500 злочинів проти християн

Хуан Пабло Вентура, регіональний директор ADRA в Сальвадорі, сказав, що було роздано 105 комплектів нового одягу для жінок, чоловіків і дітей, а також ковдр. Крім того, 400 обідів і пляшок з водою були роздані волонтерам Національного Червоного Хреста, рятувальникам, добровольцям і персоналу, який допомагав сім’ям, що живуть в притулках. Вони також роздали понад 400 фруктових пайків робочим, волонтерам, дітям, поліціянтам і військовослужбовцям в місцях вивезення сміття. За словами Вентури, в притулках в Неджапе було роздано 40 піддонів пляшок з водою.

"ADRA також змогла розподілити 300 масок в притулках для волонтерів та робочих, щоб допомогти запобігти поширенню COVID-19 під час надання допомоги", - сказав Вентура.

"Було приємно знову бачити молодих людей в дії. У нашій країні молоді люди добре організовані не тільки для того, щоб поширювати Євангеліє, але і для того, щоб служити суспільству. Вони готові надати допомогу в будь-якій надзвичайній ситуації під керівництвом директора ADRA і місцевої церковної адміністрації. І вони відомі як добровольці, які служать Богу і людям",  - сказав Луїс Агійон, директор молодіжного служіння адвентистської церкви в Сальвадорі. 

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Добрі справи