В Шотландії ліберальне лоббі готує закон, аби ув'язнювати батьків, якщо їх діти дома чи на вулиці висловлять осуд ЛГБТ
Загрози та виклики
12.11.2020
Розмова на дитячому майданчику між двома дітьми може призвести до розслідування та кримінального переслідування батьків.

Уряд Шотландії запропонував законопроект «Про злочини на ґрунті ненависті», який посилює кримінальне покарання саме за «мову ненавиті». Цей законопроект вже назвали «серйозним ризиком для свободи слова» в Шотландії, адже він прирівнює поняття «мова ненависті» до «злочину на ґрунті ненависті», хоча це дві окремі теми, які мають по-різному розглядаються в законодавстві про права людини.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Зокрема, законопроект звертає увагу на приватні бесіди, які можуть бути здійснені вдома, але несуть ознаки висловлювань на ґрунті ненависті. Законопроект не говорить прямо про захист трансгендерів, але стає очевидно, що закон буде кримінально переслідувати громадян, які не тільки публічно, але й навіть вдома в приватній бесіді будуть висловлюватися критично стосовно гендерних питань та їх негативного відношення до ЛГБТ.

Законотворці пішли навіть далі. Законопроект дозволяє тлумачити так, що діти, які спілкуються на шкільному або дитячому майданчику, теоретично можуть повторювати слова батьків, в такому випадку батьки будуть відповідати за слова дітей, та підпадати під статтю "злочин на ґрунті ненависті".

Читайте також: Верховна Рада хоче 17-20 листопада проголосувати законопроект №2693-д, що запроваджує драконівські штрафи за критику гей-парадів та ЛГБТ

Тобто, якщо в розмові між двома дітьми, незалежно від їх віку, буде згадуватись щось про ЛГБТ в негативному світлі, батьків можуть звинуватити в достатньо таки важкому кримінальному правопорушенні та посадити до в’язниці.

Якоб Мчангама, правозахисник  датського аналітичного центру "Юстиція" заявив, що законопроект протирічить функціонуванню ліберальної демократії та закликав прийняти низку правок.

Міністр юстиції Гумза Юсаф відмовився включити в закон таке поняття, як "захист приватного життя", наполягаючи на тому, що "мова  ненависті" вдома також заслуговує кримінальної відповідальності.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Загрози та виклики