Віце-президент США Майк Пенс виступив у церкві та проголосив, що молитва та віра є ключовими для подолання кризи та насильства в США
01.07.2020
Заявивши, що «основою свободи є віра», віце-президент Майк Пенс у неділю закликав членів техаської мега-церкви молитися за націю та покластися на Бога, щоб саме Він провів Америку «через ці складні часи»

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Промова Пенса в церкві зайняла майже 30 хвилин, того ж дня він також провів прес-конференцію в місцевій лікарні разом з губернатором Грегом Абботтом, щоб обговорити спалах випадків коронавірусу у штаті.

Пенс носив у церкві маску, але знімав її, коли розмовляв із натовпом. За його словами, молитва та віра є ключовими під час сучасних криз в Америці.

"Я вірю всім серцем... що якщо ми будемо міцно триматися за Нього, ми пройдемо через ці складні часи, відновимо здоров'я нашої нації, оновимо нашу свободу і надихнемо людей на цій землі, проявляючи любов, співчуття та силу, які є результатом особистих стосунків з Ісусом Христом", сказав Пенс.

Виступаючи у церкві на тематичному зібранні «Неділя святкування незалежності», Пенс процитував коментарі від батьків-засновників Америки, Авраама Лінкольна та Мартіна Лютера Кінга-молодшого та заявив, що «віра американського народу продовжуватиме вдосконалювати нашу націю протягом наступних поколінь».

"Основа Америки це свобода. Основою свободи є віра", сказав він.

Пенс цитував Лінкольна: "Прямий обов’язок всякого народу, як і кожної окремої людини… визнати велику істину, проголошену Святим Письмом і підтверджену всім ходом історії: що тільки ті народи поблагословленні, чий Господь є Бог".

Читайте також: Президент Португалії: релігію не годиться обмежувати приватною сферою

Віце-президент часто посилався на Писання і цитував Филип'ян 4:6-7: "Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі".

«Коли наша нація стикається з цими важкими днями, я вірю більше, ніж будь-коли, що ми повинні твердо стояти у молитві, сказав Пенс. Приїхавши сюди сьогодні... я хотів вас закликати ось до чого: коли ви будете святкувати нашу незалежність на цьому тижні, моліться ще з більшою наснагою».

Пенс також розповів церкві своє особисте духовне свідоцтво: у 1978 році він був на фестивалі християнської музики у Вілморі, штат Кентуккі. Захід був під загрозою зриву. Через те, що організатор фестивалю нещодавно одружився, він планував відмінити його, бо думав що буде важко збалансувати життя молодого подружжя з підготовкою фестивалю. Окрім того, у кульмінаційний день фестивалю в суботу пішов дощ. Організатор вважав, що усі його старання були марними, але він не знав, що 17-річний підліток, що стоїть у натовпі, розкаюється у своїх гріхах. Цим хлопцем був Пенс.

"Я пам’ятаю ту ніч: сидячи на схилі пагорба, коли не вщухав дощ, я ніби… вперше почув слова, що Бог полюбив світ, що дав Сина Свого однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне... Потім, я встав і вийшов на покаяння не з почуття інтелектуальної згоди, а тому, що моє серце розривалося від вдячності за те, що було зроблено для мене на хресті".

"Можна винести один урок з події в Кентуккі, сказав Пенс. Навіть коли все навколо пішло не так, як очікувалось, воно пішло так, як очікував Бог".

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Джерело: christianheadlines.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!