Відбулася прем’єра стрічки «Вірити». Про репресії, віру та стійкість
Християнський світ
19.09.2021
11 вересня в Києві, в рамках прем’єрного показу під час Щорічного міжнародного кінофестивалю, розпочався прокат фільму «Вірити».

Фільм показує реальні події в Україні 1920-х років. Висвітлюється життя ув’язнених у таборі, які потайки моляться і зазнають знущань з боку наглядачів. Прихід комуністів на Поділля спричинив кампанію активної боротьби проти віруючих, які, залишаючись у Вінницькій області, продовжують свою тиху боротьбу. Фільм висвітлює проблему переслідування християн тих часів, жорстку та безбожницьку систему Радянського Союзу, що принижувала гідність людини та забирала життя. Ми бачимо, що більшість населення тих часів сприймала атеїстичну систему, яка впроваджувалась за допомогою сили та репресій, як щось звичне і зрозуміле.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Кінотеатр «Київська Русь» прийняв глядачів для показу прем’єри. Та вже найближчим часом у Львові, Луцьку, Одесі, Харкові, Дніпрі, Хмельницьку та інших містах можна буде також долучитися до перегляду стрічки.

Сьогодні в нашій країні досить невелика кількість творів культури присвячені проблемі захисту свободи віросповідання. Проте українська пам’ять не дозволяє забути або мовчати про такі події як переслідування християн в найбільш атеїстичній країні у той час.

Необхідність пам’ятати про часи гоніння християн дозволяє розуміти цінність свободи проповіді Христа в наші дні. Згадування про комуністичне минуле дозволить вчасно виявити нахили та тенденції сучасників до  переслідування християн.

Відгуки глядачів фільму підтверджують його високу оцінку, духовне та історичне значення для життя не тільки християн.

Християнський світ
Останні новини
Останні новини