Відео-запис та онлайн-марафон 68-го Національного молитовного сніданку США
Національні молитовні сніданки
06.02.2020
6 лютого 2020 року у Вашингтоні відбувся 68-й Національний молитовний сніданок США. Як це відбувалося - читайте хронологію заходу та дивіться відео-запис події.

ХРОНОЛОГІЯ МОЛИТОВНОГО СНІДАНКУ

68-й Національний молитовний сніданок США відбувся під головуванням конгресмена від республіканської партії Джона Муленара та конгресмена від демократичної партії Тома Суоцзі. Цікаво, що Джон Муленар, конгресмен від штату Мічиган, буд головним спікером на VI Українському Молитовному Сніданку в Києві. 

Молитовний сніданок об'єднує

У програмі молитву за знедолених виголисила спікер Палати Представників Ненсі Пелосі. Варто зазначити, що нещодавно, 4 лютого, після звернення Президента Дональда Трампа до обох палат Конгресу, Пелосі розірвала текст його промови. Але сьогодні вони разом будуть молитися. Це демонструє, що духовні цінності вищі всякої політики і це та основа, яка має об'єднувати суспільство та урядовців. 

Виступ конгресмена Тома Суоцзі

Співголова та ведучий Національного Молитовного Сніданку демократ конгресмен Том Суоцзі заявив, що він як і Апостол Матфій теж є митарем бо працює в бюджетному комітеті Конгресу і є грішником як і всі ми, але Бог любить всіх і це те що нас об’єднує.

Особливою темою 68-ого Національного Молитовного Сніданку є «Переслідування Християн у Світі». Конгресмен США Том Суозі привітав присутніх на заході релігійних діячів  з Індії, Китаю, та інших країн, які відчули на собі тягар переслідувань, та не побоялись голосно заявити про це на весь світ.

Під час Сніданку висвітлювали відео про численні випадки гоніння на християн по всьому світу та зусилля США просувати релігійну свободу. Героїв відео запросили піднятися під оплески залу.

До залу прибув Президент

У залі з’явився Президент Дональд Трамп, та під оплески залу високо підняв газету, де великими буквами було написано: ВИПРАВДАНИЙ. Президент зітхнув з полегшенням, посміхнувся та сів за своє місце.

Виступ спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі

Ненсі Пелосі в своїй промові закликала помолитися за тих, хто щодня відчуває на собі переслідування через свою віру. Вона звершила молитву за християн в Китаї, Саудівській Аравії, Еритреї, Синегалі та інших країнах. «Ті, чия свобода була вкрадена, надихають сьогодні нас боротися та відстоювати релігійну свободу, не боячись за своє життя» - наголосила Ненсі в кінці своєї молитви.

Ще одне об'єдання навколо Біблії

Конгресмен республіканець Девід Кустоф та конгресвумен від демократичної партії Торес Смол, які є членами групи щонедільного вивчення Біблії в Конгресі, зачитали Слово Боже: місця з Повторення Закону та Послання від Івана.

Вситуп Голови Республіканської партії в Конгресі США Кевіна Маккарті

Голова Республіканської партії в Конгресі США Кевін Маккарті в своїй вступній промові до молитви нагадав присутнім слова Ісуса Христа: «Я Пастир Добрий! Пастир добрий кладе життя власне за вівці».

«Ісус Христос той добрий Пастор, що дає нам мудрість та веде нас в правильному напрямку» - наголосив Конгресмен.

«Ми сьогодні молимось за Президента США та Першу Леді, молимось за спікера Конгресу Ненсі Пелосі та Конгресменів, молимось за суддів Верховного Суду, за мільйони військових, що нас сьогодні захищають, за 50 губернаторів та сотні мерів нашої країни. Просимо за тих, кого сьогодні переслідують в світі та за лідерів сотень країн у всьому світі. Ісус, Ти наш Добрий Пастор, веди нас шляхом праведності та справедливості.»  - промовив лідер Республіканської партії в молитві.

Виступ професора в Гарвардському університеті Артура Ч. Брукса

Головним спікером Молитовного Сніданку є Артур Ч. Брукс - професор в Гарвардському університеті, економіст, екс-президент Американського інституту підприємництва.

В своїй промові Брукс сказав: "Ісус сказав: не терпіть своїх ворогів, а любіть їх. В країні, яка так розділена, нам потрібна любов, а не презирство один до одного. І коли ви покините цей молитовний сніданок ви вступите на місіонерське поле."

Виступ конгресмена від республіканської партії Джона Муленара

Представляючи Президента США конгресмен від республіканської партії Джон Муленар зачитав Євангеліє від Матвія 11:28-30: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. Бож ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!". Д. Муленар побажав, щоб цей сніданок був не ярмом, а благословінням та натхненням для Президента.

Виступ Президента США Дональда Трампа

Президент США Дональд Трамп почав свою промову зі слів: «В мене важка робота, і часто не всі згодні з тим, що я роблю, зі своєї сторони я часто не згоден з багатьма речами. Але мені подобається слухати вас та вашу думку.»

«Через корумпованих та без сумлінних  людей Президент США, його сім’я та вся країна завдається безпрецедентним атакам. Вчора Сенатори-республіканці зробили мудре рішення яке всі вважають правильним. Багато людей постраждали в результаті цього і ми не можемо допустити, щоб далі це продовжилось. Ми будемо мати ще зустрічі з Сенатом з приводу цього.» - заявив Президент.

«Перед тим як Америка отримала свою «Декдарацію про незалежність» представники всіх сорока колоній зібралися разом в пості та молитві.  З цього все почалося. Вони вірили, що Бог був з ними, я вірю в це також. Бог  сьогодні зі всіма нами, хто сьогодні в цьому приміщенні» - каже Дональд Трамп.

Д. Трамп заявив, що робить безпрецедентні кроки, аби захистити конституційне право американців молитись в школах. Він заявив, що Америка – це місце де панує свобода віросповідання, цінується святість людського життя, бо кожна дитина це дар від Бога. Після оплесків залу Трамп пожартував і сказав: «Так що проголосуйте в листопаді!»

Дональд Трамп про гоніння християн

"Ми будемо боротися за права християн, що піддаються гонінням та переслідуванням і минулого року ми ініціювали перший круглий стіл на найвищому рівні з цього приводу. Ми започаткувалии Альянс за релігійну свободу до якого приєднались вже 25 країн... Ми будемо захищати релігії, християн, наших пасторів, рабинів і всіх людей, яких ми любимо і цінуємо» - Президент США Дональд Трамп.

Дональд Трамп про суспільство і дітей

«Кожна дитина це сакральний дарунок від Бога» - ця фраза Дональда Трампа зірвала бурхливі овації в залі.

Потім Президент розповів про те, як їм вдається будувати успішне суспільство.

«Ми разом будуємо успішніше суспільство. Сьогодні ми досягли того, що рівень безробіття в Сполучених Штатах Америки впав до найнижчого. Ми досягнули цього показника в той час, коли всі говорили що це неможливо. 

Сьогодні будуються нові заводи, створюються робочі місця. Дякуючи нашій правовій реформі, роботодавці почали брати на роботу тих, хто вийшов з в’язниць. Вони були здивовані високими показниками їх роботи та не розуміють, чому вони не робили цього раніше».

Дональд Трамп про любов до нації

«Дякую всій 350-ти мільйонній нації. Я горжусь кожним американцем, я знаю, що всі вони поважають те, що ми робимо. Можливо, ми не всім подобаємось, але всі нас поважають через нашу боротьбу. Так, ми боремось і будемо боротись за свободу віросповідання, християнство, всіх пасторів та релігійних лідерів. Я  дякую всім присутнім в залі за те, що вони люблять віру в Бога та відстоюють її. Не завжди виходить любити один одного, іноді ми проявляємо ненависть один до одного,  але я також ще вчуся, вчуся любити.»

ВІДЕО-ЗАПИС МОЛИТОВНОГО СНІДАНКУ

Національні молитовні сніданки