В Умані відкрили адвентистську школу
Освіта і наука
06.09.2022
Восени 2022 року більш ніж 1500 учнів у розпочали навчання у 22 адвентистських школах по всій території України: від Харкова та Одеси до Чернівців і Закарпаття

З одного боку, минули звичайні три місяці літніх канікул, з іншого, стільки всього відбулося за цей час в країні і у житті дітей, що багато з них подорослішали раніше часу.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Цьогоріч кожна школа, в залежності від відстані до лінії фронту, наявності бомбосховища та кількості учнів за кордоном обирала свій формат навчання. Певні школи планують навчання за партами у класах, деякі онлайн, а інші обрали змішаний формат, пише adventist.ua.

У той час, коли військові дії призвели до призупинення діяльності багатьох приватних шкіл в Україні, адвентистські школи пройшли цей період майже без втрат. Це стало можливим завдяки стійкості вчителів, розумінню важливості адвентистської освіти з боку батьків та фінансовій підтримці Всесвітньої церкви.

Особливою подією стало відкриття нової школи в Умані Черкаської області.

Більше 10 років тому, коли в України була лише одна адвентистська школа в Києві, деякі члени церкви мріяли про відкриття школи в Умані, та обставини завадили цьому. Та коли одного року, без попередніх домовленостей, відразу в декількох адвентистських сім’ях народилися дітки, це був вже вагомий крок до відкриття школи.

Поки діти підростали, Господь готував дорослих. Бог формував у батьків розуміння важливості навчання в адвентистській школі та через різні життєві обставини збирав учительський колектив.

Навіть війна не змогла завадити відкриттю школи. Шестеро щасливих дітей назавжди увійшли в історію школи “ДивоSvit”, тому що стали першими учнями цього навчального закладу. Але щасливішими за дітей були батьки, які на власні очі бачили здійснення своїх мрій та відповіді на свої молитви.

Джерело: adventist.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Освіта і наукаХристиянський світ