Для українців відкриті 124 країни світу
Covid-19
28.07.2021
Через запровадження карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19, низка країн обмежила доступ туристів на свою територію. З огляду на показники захворюваності, ситуація повсякчас змінюється. Ми зібрали актуальну наразі інформацію по країнах, відкритих для туристів із України

Міністерство зовнішніх справ розробило інтерактивну мапу, де позначені доступні країни та вказані умови в'їзду до них.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

В МЗС запевняють: інформація повсякчас оновлюється, пише  lb.ua.

Загалом кордони 124 країн світу відкриті для громадян України, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба: "Станом на сьогодні для громадян України відкриті кордони 124 країн світу. Це літо набагато вільніше в плані подорожей, ніж минуле. Серед популярних туристичних напрямків вже відкриті Албанія, Болгарія, Греція, Грузія, Домініканська Республіка, Єгипет, Кіпр, Куба, Мальдіви, Об'єднані Арабські Емірати, Сейшельські острови, Таїланд, Туніс, Туреччина, Хорватія, Чорногорія".

Відповідно до рішення Ради ЄС, для українських туристів за умови вакцинації сертифікованою у ЄС вакциною або пред'явлення тесту на коронавірус (дійсного не більше трьох днів), доступні для подорожей такі держави Євросоюзу: Данія, Німеччина, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія, Фінляндія, Словаччина, Нідерланди, Франція, Швеція, Іспанія, Португалія, Словенія, Кіпр, Греція.

Читайте також: Як уберегтися від нового штаму «Дельта». Поради інфекціоніста

Також доступними для відвідування є: Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Вірменія, Грузія, Люксембург, Молдова, Румунія, Сербія, Туреччина, Єгипет, Хорватія, Азорські острови та Мадейра.

В більшості країн вимагають сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, проте, до прикладу, в Нідерланди, Естонію, Іспанію дозволений вільний в’їзд без тестів та ізоляції за умови заповнення коронавірусної декларації або формуляра санітарного контролю.

Джерело: lb.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

 

 

Covid-19Європа та світ