За сприятливих умов Україна здатна провести потужний контрнаступ лише через 2-3 роки - The Economist
Війна
26.04.2024
Шлях України до стратегічної переваги може продовжуватися до 2027 року

За даними видання The Economist, американський пакет допомоги на 61 мільярд доларів може допомогти Україні отримати додатковий час, якщо Збройні Сили України розумно використають його, передає Informator.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Прогрес Росії наразі є виявом її вирішальної переваги у вогневій потужності: на деяких ділянках фронту за кожен снаряд, який українці випускають по російських позиціях, ті відповідають 17-ма ударами. Українські війська обмежені боєприпасами, бо бояться, що вони закінчаться. 

Але цього тижня, після багатьох місяців зволікання, Конгрес схвалив таку допомогу на суму 61 мільярд доларів, що практично рівнозначно всій військовій допомозі США Україні з початку війни. Також була надана певна гуманітарна допомога, а також допомога Ізраїлю та Тайваню. Президент США Джо Байден підписав законопроект 24 квітня та наказав негайно надіслати перший один мільярд доларів, який має прибути протягом кількох днів.

Найжорстокіші бої зараз розгортаються в містечку Часів Яр, що на захід від Бахмута, яке Росія захопила рік тому після довгих дев'яти місяців спроб. Це містечко відкриває шлях для Росії до більших міст Донецької області, таких як Донецьк і Луганськ, які майже повністю перебувають під контролем Росії. Для України це місце має велике стратегічне значення, адже знаходиться на висоті та має добре озброєні укріплення.

Перша сторона, яка зможе реалізувати масштабні операції, матиме значну перевагу. Однак для України такий прорив вимагатиме інтенсивного тренування і важких рішень щодо місця проведення навчань. Польща розглядається як потенційна локація, але це ще не вирішене питання.

Україні може знадобитися час до 2026-2027 років, щоб розвинути належний наступальний потенціал, тоді як деградація російських сил триватиме. Наслідком цього буде потреба в постійних поставках зброї та посилення заходів санкцій.

"Людина, знайома з планами, каже, що Україні, ймовірно, знадобиться час до 2026 або 2027 року, аби розвинути серйозний наступальний потенціал. Тим часом Україні потрібно буде продовжувати знижувати російську бойову потужність. У стратегічному документі, опублікованому міністерством оборони Естонії минулого року, стверджувалося, що Україні потрібно буде вбивати або серйозно калічити 50 000 російських військових кожні шість місяців, щоб не дати Росії створити сильнішу армію. ЗСУ також потрібно буде продовжувати наносити удари великої дальності по Криму, Чорноморському флоту та російським авіабазам, що, у свою чергу, вимагатиме стабільних поставок ракет великої дальності, бо Україна зараз має відносно невеликий запас британських і французьких крилатих ракет", - йдеться у матеріалі The Economist.

Джерело: Informator

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаАналітикаЗагрози та виклики
Останні новини
Останні новини