Вийшла нова книга з історіями переслідуваних християн у всьому світі
Християнський світ
03.03.2021
Тодд Неттлтон зі служіння «Голос Мучеників США» випустив книгу з історіями християн, що постраждали за віру, які він зібрав за 23 роки служіння.

Начальник відділу зі зв’язків із засобами масової інформації некомерційної міжконфесійної християнської організації «Голос Мучеників США» Тодд Неттлтон недавно представив свою нову книгу «Коли віра заборонена: 40 днів на передовій з переслідуваними християнами». У ній він поділився історіями християн з усього світу, які відстоювали свою віру, незважаючи на жорстокі переслідування. Як зазначив автор, увесь гонорар за книгу він пожертвує на допомогу гнаним християнам. Про це йдеться на сайті svitogliad.com

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

За словами автора, він хотів познайомити читачів з братами і сестрами, які були готові віддати своє життя за Христа, щоб допомогти їм по-новому подивитися на свою віру. Автор додав, що євангельське послання, якому вчать на Заході, зовсім відрізняється від послання, яке чують віруючі в країнах, де християнство сприймається як загроза.

«Я побачив, що переслідуваних християн по всьому світу об’єднує одне – вони з самого початку свого християнського життя були готові заплатити ціну. Ісус попереджав, що нас чекають труднощі, але закликав бути сміливими, тому що Він з нами, – пояснив Неттлтон. – Цю істину наші брати і сестри у ворожих країнах розуміють з самого моменту покаяння. Але на Заході християнам кажуть, що варто їм лише увірувати, як їхнє життя стане краще. Тому ми не готові до випробувань або протистояння».

Неттлтон додав, що на його думку, зростання переслідувань в таких країнах як Китай, Індія, Північна Корея і на Близькому Сході, свідчить про те, що Євангеліє поширюється.

«Ми бачимо, що гоніння посилюються, а це значить, що Церква росте. Тому, дивлячись в майбутнє, я думаю, що ми побачимо більше переслідувань, але Христос обіцяє, що ворота пекла не здолають Його Церкву».

Неттлтон закликав віруючих на Заході підтримати переслідуваних, молитися, рости у вірі і не боятися сказати «так», коли Бог покличе.

Однією з історій, які увійшли в книгу, стала історія християнки з Китаю сестри Тонг. Неттлтон розповів про те, що в 2002 році взяв інтерв’ю у християнки з Китаю, яка провела пів року у в’язниці суворого режиму за те, що проводила богослужіння у себе вдома.

«Я думав, що вона зараз розповість, яким жахливим було її життя у в’язниці, про щурів, холод і незручне ліжко, але замість цього вона подивилася на мене зі щирою посмішкою і сказала, що це був чудовий час, – пояснив Неттлтон. – Сестра Тонг розповіла, як постійно відчувала Божу присутність, як почала жіноче служіння під час перебування в ув’язненні, як говорила про Христа з тими, хто ніколи не чув Його імені».

За словами Неттлтона, ця розповідь приголомшила його і змінила його погляд на переслідування.

«Я не міг уявити, щоб я зміг би коли-небудь назвати тюремне ув’язнення прекрасним часом, – сказав він. – Сестра Тонг змінила мою точку зору на переслідування. А що, якби всі ми, стикаючись з такими труднощами як безробіття або хвороба, вважали, що це Ісус дає нам можливість служити і свідчити іншим?»

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини