Власник Суперкубка про те, як Бог знайшов його: не робіть футбол своїм життям
Молоде життя
26.11.2023
Футбольний аналітик і тренер-переможець Super Bowl Тоні Дангі каже, що батьки прищепили йому важливість віри, хоча він не сприймав їхні уроки серйозно, доки не став гравцем НФЛ.

Дангі, який виграв Суперкубок як головний тренер Індіанаполіс Кольтс і зараз працює футбольним аналітиком для NBC Sports, є одним із найвідоміших християн у всьому спорті, повідомляє christianheadlines.com

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Моя мама була вчителем у недільній школі. І вона завжди говорила: «Гей, що б ти не робив у житті, ти маєш поставити Господа на перше місце, ти маєш створити цей час для Господа. Я повинен робити щось для Нього». І я чув це, коли був дитиною, але воно насправді не зафіксувалося», – сказав Дангі ведучому Таурен Веллс у новому випуску подкасту The High Note. «... Моя мама весь час мені це говорила, але це в одне вухо входить, а в інше виходить».

Проте він сказав, що не сприймав свою віру всерйоз, коли став видатним у середній школі або коли грав захисника в Університеті Міннесоти. Лише після того, як він підписав контракт з «Піттсбург Стілерз», де він грав у обороні наприкінці 1970-х років, він зазнав духовної трансформації під керівництвом християнських товаришів по команді та головного тренера «Піттсбурга» Чака Нолла.

«Мені був 21 рік… і перше, що він нам сказав, він сказав: «Люди, я хочу вітати вас у Національній футбольній лізі. Тепер вам будуть платити, щоб грати у футбол. Тож це робить його вашою професією. Але не робіть футбол своїм життям. Якщо ви все життя займаєтеся футболом, ви будете розчаровані». І я подумав: «Вау, ти що, жартуєш?» Ну, до цього моменту це [було] усе моє життя».

Незабаром Дангі почав спілкуватися з християнськими товаришами по команді. За його словами, у цій команді було близько 20 «справді, дуже сильних, відданих християнських хлопців».

«І вони запросили мене на вивчення Біблії, і вперше я справді почав читати Біблію, намагаючись витягти з неї те, що витягли з неї ті хлопці», — сказав він.

Дангі сказав, що ця ситуація нагадала йому улюблений вірш його мами, Матвія 16:26: «Яка користь для того, щоб здобути весь світ, але занапастити свою душу?»

«... Ви повинні пам’ятати про вічність. Ви не можете зосереджуватися лише на спорті. І я навчився цього, коли був 21 рік, і саме тоді я вперше почав по-справжньому виділяти той час, ходити на вивчення Біблії для гравців і справді намагатися зростати у своїй вірі».

Молоде життяНадихаючі історії