ВООЗ оголосила надзвичайний стан через коронавірус
31.01.2020
Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила надзвичайну ситуацію у зв'язку з розповсюдженням вірусу за межами Китаю.

Очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус заявив: «Оголошую надзвичайний стан міжнародного значення у сфері суспільної охорони здоров'я через глобальний спалах нового коронавірусу... Головна причина (надзвичайного стану Ред.) не те, що відбувається в Китаї, а те, що відбувається в інших країнах. Ми найбільше занепокоєні тим, що вірус може потрапити в країни зі слабкою системою охорони здоров'я». Про це повідомляє pravda.com.ua з посиланням на NPR.

Він також відзначив, що у такий спосіб ВООЗ намагається допомогти цим країнам. Видання зазначає, що цей крок має сприяти активізації міжнародного фінансування.

Відповідно до процедур ВООЗ, три критерії декларації полягають у тому, що це «надзвичайна подія», що вона «становить небезпеку для здоров'я в інших державах унаслідок міжнародного поширення хвороб» і що вона «потенційно вимагає скоординованої міжнародної відповіді».

Водночас, в організації не сумніваються, що Китай зупинить його розповсюдження.

Станом на ранок п’ятниці, 31 січня, у материковому Китаї зафіксовано 9692 випадків захворювання на коронавірус, у тому числі 213 смертельних випадків.

Всеукраїнський Собор закликає молитися за людей, що захворіли на коронавірус та інші хвороби, щоби Господь зцілив та підтримав їх. Молимося, щоби Його захист перебував над усім світом, а особливо — над найбільш уразливими до коронавірусу людьми похилого віку, дітьми та людьми з ослабленим імунітетом.

«Хто живе під покровом Всевишнього, хто в тіні Всемогутнього мешкає, той скаже до Господа: Охороно моя та твердине моя, Боже мій, я надіюсь на Нього! Бо Він тебе вирве з тенет птахолова, з моровиці згубної, Він пером Своїм вкриє тебе, і під крильми Його заховаєшся ти! Щит та лук Його правда. Не будеш боятися страху нічного, ані стріли, що вдень пролітає, ані зарази, що в темряві ходить, ані моровиці, що нищить опівдні…» (Псалом 91).

За матеріалами pravda.com.ua

Останні новини
Останні новини