Всесвітня Рада Церков засудила російські ракетні удари по цивільному населенню та лікарням в Україні
Війна
10.07.2024
"Всі, хто обирає своєю мішенню цивільне населення та цивільну інфраструктуру, роблять це, порушуючи найфундаментальніші принципи права, етики, моралі та релігії"

Всесвітня Рада Церков опублікувала заяву з засудженням російської ракетної атаки на Україну 8 липня, внаслідок якої руйнування отримали київська дитяча лікарня «Охмадит» та клініка репродуктивної медицини «Ісида».

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це пише religion.in.ua.

«Всесвітня Рада Церков засуджує шквал російських ракетних ударів по Києву та інших густонаселених районах України, в результаті яких загинуло щонайменше 34 людини, і які завдали серйозної шкоди двом головним дитячим і жіночим лікарням країни, а також важливим об'єктам енергетичної інфраструктури. Це останній значний інцидент, який продемонстрував нехтування міжнародним гуманітарним правом.

ВРЦ підкреслює, що всі, хто обирає своєю мішенню цивільне населення та цивільну інфраструктуру, роблять це, порушуючи найфундаментальніші принципи права, етики, моралі та релігії.

У цій жорстокій війні, спричиненій незаконним та аморальним вторгненням Росії в Україну, цивільне населення щодня страждає від її наслідків. У нещодавній доповіді ООН йдеться про те, що лише з березня по травень цього року 436 цивільних осіб було вбито і 1760 поранено в результаті російських атак на Україну. Цивільне населення Росії також страждає від наслідків цього антигуманного конфлікту. 

Щоб запобігти подальшому кровопролиттю та руйнуванням, всі подібні порушення повинні припинитися, а війна повинна закінчитися».

Джерело: religion.in.ua

Фото

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаЄвропа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини