Єврокомісія відкликала інструкцію, яка «скасовувала» Різдво
Європа та світ
04.12.2021
Європейська комісія скасувала інструкцію у якій застерігала від використання слова «Різдво» та рекомендувала відмовитися від використання християнських імен. Після громадського резонансу документ відправили на доопрацювання.

«Наше спілкування ніколи не повинно припускати, що люди є гетеросексуальними, ідентифікують себе зі своєю статтю, визначеною при народженні, або ідентифікують себе у бінарний спосіб», – так говориться в Інструкції з інклюзивного спілкування Європейської комісії.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Інструкція також застерігала від використання слова «Різдво» та рекомендувала відмовитися від використання християнських імен. Після громадського резонансу документ відправили про виправлення.

Наступні ЗМІ повідомили про шокуючі директиви, видані Європейською комісією для внутрішнього використання. Документ інформує членів агенції, якою формою має виглядати представник відкритого суспільства. Виявляється, в останньому немає місця для слова «гомосексуалізм». Він також не може містити фрази «пані та панове» чи словосполучення «чоловіки та жінки».

Автори інструкції закликають відмовитися від цих концепцій «робити інтерсексуалів або гомосексуалістів невидимими та незначними для суспільства». «Наше спілкування ніколи не повинно припускати, що люди є гетеросексуальними, ідентифікують себе зі своєю статтю або ідентифікують себе бінарним чином», — йдеться у довіднику, а Le Figaro сказав, що посібник буде випущений наступного тижня. Однак це не всі рекомендації, які він містить.

У документі також пропонується відмовитися від положень, що стосуються європейської християнської ідентичності. За словами автора опису, слово «Різдво» може бути таким же напруженим, як і слово «свято». Виходячи з наданих порад, уникайте використання типових християнських імен, наприклад Марія чи Іван. Цікаво, що рецензенти визначили, що… термін «громадянин» є стигматизацією осіб без громадянства та іммігрантів.

Після громадського резонансу проти директиви Європейська комісія оголосила, що відмовиться від надзвичайного документа та перегляне його правила. Хелена Даллі, відповідальна за посібник для комісара ЄС, прагне переглянути текст.

Джерело: Слово про слово

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Європа та світ