Європарламент хоче ухвалити негативну резолюцію щодо Польщі через заборону абортів
Європа та світ
28.10.2020
Рішення Конституційного суду обговорюватимуть на засіданні комітету, а далі це питання може стати темою резолюції Європарламенту.

Голова комітету Європарламенту з громадянських свобод Фернандо Лопес Агілар стурбований рішенням Конституційного суду Польщі щодо абортів, та заявив, що це може стати темою резолюції Європарламенту, передає Лівий Берег з посиланням на RMF24.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Агілар також додав, що хоча питання абортів - у компетенції національних органів країн-членів, Польща зобов’язана виконувати Хартію про фундаментальні права і цінності, яка є частиною угод ЄС.

Нагадаємо, 22 жовтня 2020 року Конституційний суд Польщі визнав аборт через вади плода таким, що суперечить Конституції

Суд ухвалив таке рішення за поданням 119 депутатів парламенту Польщі. Депутати Сейму звернулись із метою заперечення положення закону, яким було дозволено робити аборти за наявними дефектами розвитку дитини. Після того, як рішення набуде чинності, виключенням для переривання вагітності будуть наступні причини: інцест або загрози здоров’ю та життю матері.

Після розгляду звернення, Суд зазначив, що Конституція гарантує кожній людині право на життя, навіть ще до її народження. 

"Життя в демократичній правовій державі повинно залишатися під конституційним захистом на кожному етапі. Життя людини, в тому числі в пренатальній фазі, не можна диференціювати. З самого початку життя людини стає ціним та охороняється конституцією, також на пренатальній фазі... Захист материнства не можна розуміти як захист лише з точки зору жінки.", - коментує суддя Юстин Піскорський.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини