У Польщі заборонили робити аборти через вади плода
Європа та світ
23.10.2020
22 жовтня 2020 року Конституційний суд Польщі визнав аборт через вади плода таким, що суперечить Конституції

Раніше переривання вагітності у Польщі дозволялося у трьох випадках - коли вагітність становить загрозу життю чи здоров'ю жінки, існує велика ймовірність серйозних і незворотних порушень плода або невиліковних захворювань, що загрожують його життю або коли вагітність виникла внаслідок забороненого діяння (зґвалтування, інцесту), передає wpolityce.pl

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Тепер суд постановив, що переривання вагітності через вади плода суперечить праву на захист життя людини, які гарантує Конституція, і скасував цю норму. 

"Життя в демократичній правовій державі повинно залишатися під конституційним захистом на кожному етапі. Життя людини, в тому числі в пренатальній фазі, не можна диференціювати. З самого початку життя людини стає ціним та охороняється конституцією, також на пренатальній фазі... Захист материнства не можна розуміти як захист лише з точки зору жінки.", - коментує суддя Юстин Піскорський.

Читайте також: Дівчина-герой з синдромом Дауна подає до Верховного суду на уряд Великобританії через закон про аборти

"Якість життя громади здебільшого вимірюється турботою, яка надається найслабшим та нужденним. Права людини не можуть бути привілеєм здорових. Однак, щоб участь була можливою, потрібне життя. Право на життя є основним правом - у прямому сенсі цього слова." - наголосив депутат Бартломій Врублевський.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини