Дівчина-герой з синдромом Дауна подає до Верховного суду на уряд Великобританії через закон про аборти
Європа та світ
23.10.2020
Дівчина з синдромом Дауна отримала дозвіл оскаржити чинний закон про аборти у Верховному суді Великобританії.

Хайді Кроутер заявляє, що закон, який дозволяє аборти за медичними показниками, дискримінує ненароджених дітей за їхніми особливостями, повідомляє christian.org.uk

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

"Закон говорить, що це нормально, щоб така дитина як я, з синдромом Дауна, була вбита ще до народження" – говорить Хейді.

"Цей закон несправедливий. Він змушує мене почуватися так, ніби було б краще, якби мене не було. В очах закону було б краще, щоб я була мертвою" - аргументує свою позицію смілива дівчина.

У Великобританії аборти дозволені лише до 24 тижнів, але одним з винятків, за яким можна зробити аборт аж до терміну народження дитини, є діагностування в неї синдрому Дауна.

"Я думаю, що я маю право на існування" - заявляє Хайді Кроутер.

Читайте також: У Польщі заборонили робити аборти через вади плода

Шокуюча статистика. За даними Міністерства охорони здоров’я та соціальної допомоги Великобританії, лише за пів року було вбито через аборт 339 дітей, що вірогідно мали б народитися з синдромом Дауна. У Великобританії, близько 92 відсотків вагітностей, у кого діагностовано синдром Дауна в утробі матері, переривають вагітність.

Британська служба з питань вагітності, заявила, що виступає проти "будь-якої спроби забрати у жінок право самостійно приймати рішення щодо продовження вагітності чи ні".

В Україні статистика абортів свідчить про катастрофічні цифри. Законодавство дозволяє робити аборти за показником хромосомних аномалій, а точної статистики вбитих дітей через вірогідний синдром Дауна ніхто навіть не веде.

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини