Європарламент оголосив надзвичайну ситуацію щодо клімату та екології
29.11.2019
У четвер, 28 листопада, Європарламент оголосив надзвичайну кліматичну і екологічну ситуацію.

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

"Напередодні Конференції ООН з питань зміни клімату COP25 у Мадриді 2-13 грудня парламент у четвер затвердив резолюцію, що оголошує надзвичайну ситуацію у кліматі та довкіллі в Європі та в усьому світі", йдеться у повідомленні.

Депутати рекомендували Єврокомісії забезпечити всі відповідні законодавчі та бюджетні пропозиції з метою обмеження глобального потепління до температури нижче 1,5°C.

Європарламент також закликає ЄС якнайшвидше, але не пізніше 2050 року, представити стратегію досягнення показників відповідно до Конвенції ООН про зміну клімату. Євродепутати також закликали нового президента Єврокомісії Урсулу фон дер Лейєн поставити мету скорочення до 2030 року викидів парникових газів на 55%.

Також депутати вимагають посилити глобальні скорочення викидів для авіації та судноплавства. Європарламент зазначає, що поточні амбіції в галузі авіації та судноплавства не відповідають необхідним скороченням викидів і всі країни повинні включати скорочення викидів від міжнародного судноплавства та авіації у свої національні плани. Депутати закликають Єврокомісію запропонувати включити морський сектор до системи торгівлі викидами ЄС.

Крім того, Європарламент зазначає, що необхідно більше фінансової підтримки для боротьби зі змінами клімату, а країни Євросоюзу з 2020 року повинні подвоїти свої вклади в міжнародний Зелений кліматичний фонд і припинити субсидувати викопне паливо.

Джерела: espreso.tv, europarl.europa.eu

Останні новини
Останні новини