Євросоюз вимагає до кінця тижня прийняти законопроєкт 2693-д, що передбачає штраф до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ
11.07.2020
Представництво ЄС в Україні закликало Верховну Раду прийняти законопроєкт 2693-д "Про медіа" в першому читанні протягом поточної парламентської сесії. А це значить, що його голосуватимуть без поправок церков, та залишать норми, що можуть привести до штрафів до 350 тисяч гривень за критику гейпарадів та осуд ЛГБТ.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на Facebook-сторінці представництва.

"Законопроєкт "Про медіа" є важливим кроком для приведення українського медійного законодавства у відповідність з правилами ЄС. Ми приєднуємося до закликів інших дипломатичних представництв щодо прийняття цього законопроєкту в першому читанні протягом поточної парламентської сесії", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 30 червня Національна спілка журналістів України та окремі представники медіа закликали народних депутатів не підтримувати у другому читанні законопроєкт "Про медіа", бо він містить загрози для свободи слова.

1 липня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформполітики повідомив, що рекомендуватиме парламенту прийняти за основу в першому читанні законопроєкт про медіа.

Читайте також: Президент Румунії став на бік сім'ї та завдав нищівного удару по ЛГБТ

Законопроект «Про медіа» №2693-д проголосовано комітетом з усіма небезпечними аспектами щодо встановлення штрафу до 350 тисяч гривень за критику гей-парадів та ЛГБТ. 

Поточна сесія Верховної Ради закінчується 17 липня.

Варто зазначити, що законопроект 2693-д«Про Медіа» регулює великий блок важливих питань пов’язаних з медіа, однак дивує, чому до 80-90 % корисних  ініціатив обов’язково прив’язувати питання, які пов’язані з закладення підстав для можливого переслідуванням тих, хто виступає проти пропагування гендерної ідеології, ЛГБТ, гей-парадів.

Що робити?

Приклад боротьби проти іншого небезпечного законопроекту 3316 показав, що дуже ефективним  є особисті контакти з депутатами та листи, які буквально мають забити всі електронні скриньки з однією темою: “Київ проти законопроекту  2693-д”, “Чернівці проти законопроекту  2693-д”, “Житомир проти законопроекту  2693-д” і т.д.

Саме тому, закликаємо всіх активно писати листи на е-мейли, фейсбук, дзвонити і т.д. депутатам, відж якимх тепер залежитеме  рішення щодо 2693-д.

Проект Звернення 

Основні небезпеки 2693-д

Великі штрафи за критику ЛГБТ

У базовому варіанті закону №2693-д зафіксовані розмиті норми, згідно яких чиновники можуть отримати право на те, аби блокувати сайти та інформаційні ресурси релігійних організацій, якщо на них будуть перебувати матеріали, які можуть трактуватися як дискримінаційні щодо окремих осіб та їх груп на основі сексуальної орієнтації. Тобто матеріали, що містять критичні зауваження щодо різного роду збочень, або такі, в яких дана поведінка називається гріховною. Під ці критерії можуть попадати як текстові матеріали – статті, книги, і т.д., так і відеозаписи проповідей чи записи богослужінь, бо в них міститься осуд зазначених явищ. 

Окрім цього, за вищезгадані порушення застосовується штраф у розмірі від 5 (23 615 грн.) до 50 (236 150 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати. За декілька фактів порушення (наприклад декілька матеріалів з критикою гей-параду)  штраф від 10 (47 230 грн.) до 75 (354 225 грн.) розмірів мінімальної заробітної плати.

Абсурдним є те, що згадані порушення прирівнюється до злочинів середньої тяжкості в Кримінальному Кодексі України. 

 Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

 Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Останні новини
Останні новини