Президент Румунії став на бік сім'ї та завдав нищівного удару по ЛГБТ
09.07.2020
Президент Румунії останні тижні зазнав просто шаленого тиску з боку ліберальних та ЛГБТ організацій, які погрожували знищити його репутацію на рівні Румунії та Євросоюзу, якщо він підпише закон про заборону викладання гендерної ідеології в школах і ВУЗах. Однак, Президент Румунії Клаус Йоганніс не піддався на тиск ЛГБТ та підписав закон, який повність забороняє гендерну ідеологію в школах та ВУЗах.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Нещодавно парламент Румунії прийняв резонансний законопроект №1/2011, що заборонив викладання гендерної ідеології та гендерних питань в школах та ВУЗах, заборонив різні гендерні студії та інші форми пропагування гендеру дітям та молоді. Адже гендерна ідеологія під виглядом захисту прав чоловіків та жінок насправді нав'язує думку, що статі як такої нема, а люди мають сотні гендерів (чоловічий, жіночий, гомосексуальний, лесбійський, трасгендерний та багато інших варіацій). Фактично людей позбавляють природної статі та кажуть, що вони можуть вибрати гендер. Автором законопроекту виступила про-президентська партія «Народний рух».  Після його прийняття, закон був направлений Президенту країни, який мав вирішити долю майбутнього закону.

Закон, який за своєю суттю є дуже прогресивним, наприклад, одним зі своїх положень він зобов’язує Міністерство освіти надати кожному студенту та викладачеві, на вимогу, ноутбук чи планшет, підключений до Інтернету, викликав нищівну критику з боку ліберальних ЗМІ та організацій ЛГБТ.

Одним зі своїх положень закон заборонив викладання гендерної ідеології та гендерних питань в школах та ВУЗах, про що раніше інформував Всеукраїнський Собор.

В основу заборони лягли суперечливе визначення «гендерна ідентичність», яка на думку ЛГБТ ідеологів є поняттям, не пов’язаним з біологічною статтю людини. Законом встановлюється заборона на "пропагування теорій та думок щодо гендерної ідентичності, згідно з якими гендер - це окреме поняття від біологічної статі". 

Повідомлялось, що на президента Румунії тиснули ліберальні групи та впливові  університети країни, які переконували накласти на закон вето. За різною інформацією, очікувалось, що президент все-таки заблокує законопроект.

На минулому тижні, Клаус Йоганніс, не піддався на провокації та тиск лібералів, та підписав указ про оприлюднення цього доленосного Закону.

Закон, який ліберали назвали «кричущим прикладом втручання в освіту та вільне самовираження», крім заборони на викладання студентам ідей пов’язаних з гендерною ідентичністю, забороняє будь-яку діяльність шкіл та університетів, пов’язану з суперечливими гендерними питаннями, в тому числі наукову, дослідницьку діяльність. Тобто університетам заборонено проводити будь-яку  діяльність в цій сфері, в тому числі розробку наукових робіт та дисертацій, а також проведення досліджень. Заборона стосується всіх підрозділів навчальних закладів, всіх приміщеннях, призначених для професійної освіти та навчання, в тому числі в підрозділах, які пропонують позашкільну освіту.

Ініціатори законопроекту мотивують цю заборону тим, що подібні практики порушують норми моралі, це може загрожувати фізичному чи психічному здоров’ю дітей, молоді та викладацького персоналу. «Законопроект має на меті захистити розум дітей, найчастіше неповнолітніх, а також їх шкільний простір від шкідливих ідей» - коментують автори законопроекту.

За невиконання цих положень, згідно з закону, санкціонується штраф у розмірі від 10 000 до 50 000 леїв ($2400-$11700).

Увага!!  Нині в Україні також хочуть законодавчо навязати гендерну ідеологію, через ратифікацію Верховною Радою Стамбульської Конвенції, яка позбавить дітей та молоді природної статі та замінить її на гендери. Докладніше читайте у статті: Ми позбавимо ваших дітей природної статі та дамо 100 гендерів. Що ховає Стамбульська конвенція?

Джерело: euronews 

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!