З 22 травня Кабмін хоче дозволити проведення богослужінь з людьми, а також роботу пасажирського транспорту
19.05.2020
Кабінет Міністрів має намір дозволити роботу метрополітену з 25 травня в тих містах, де дозволить це зробити епідемічна ситуація з захворюванням на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Також уряд готовий дозволити роботу дитячих садків, громадського транспорту, готелів і проведення богослужінь.

Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV" сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає LB.

"З 25 числа, тобто ми беремо ще час на технічну підготовку, уряд дозволить роботу дитячих садків, а також метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідситуація. Тут вже будемо працювати спільно з місцевою владою", - сказав він.

"Дію карантину буде продовжено, але ми, як і обіцяли, переходимо до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде ухвалено низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань. Ми також відкриємо готелі, крім хостелів. Роботу готелів дозволимо без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом'якшена можливість проведення служб в храмах, тобто ми відкриємо можливість проведення служби з розрахунком одна людина на 10 квадратних метрів, які можуть перебувати в релігійних спорудах", - заявив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що ці рішення вже узгоджено з Офісом президента і членами Кабінету Міністрів і будуть прийняті на засіданні в середу.

Джерело: LB

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Останні новини
Останні новини