"Повертаючись у минуле": школи по всій Європі забороняють використання смартфонів
Європа та світ
12.09.2024
У яких країнах Європи заборонили використання ґаджетів у школах?

Школи у країнах Європи запроваджують жорсткіші обмеження щодо користування мобільними телефонами у школах. Окремі взагалі їх забороняють у шкільних стінах. Про це повідомляє The Guardian.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Calvijn College був одним із перших навчальних закладів у Нідерландах, який заборонив мобільні телефони.

Хоча більшість підтримала цю ідею, близько 20% опитаних батьків, вчителів та учнів виступили категорично проти. Однак, через шість років Ян Баккер, голова коледжу зазначає: "По суті, ми повернули те, що втратили у той час – соціальну культуру". Сьогодні, за його словами, учні більше розмовляють один з одним.

У січні 2024 року уряд Нідерландів вступив у дебати, закликавши школи заборонити мобільні телефони, планшети та розумні годинники у більшості класів середніх шкіл по всій країні. Нещодавно ця рекомендація була поширена і на початкові школи.

Наприкінці минулого року дослідники опитали сотні учнів і батьків, а також десятки вчителів у двох школах, які найближчим часом планують заборонити використання мобільних телефонів у шкільних приміщеннях, та повторно відвідали школи через три місяці після запровадження заборони.

Близько 20% учнів повідомили, що вони почали менше відволікатися, коли використання смартфонів заборонили, у той час як вчителі заявили, що учні стали більш уважними та зосередженими на своїй роботі у класі. Багато учнів також повідомили про більшу кількість соціальних взаємодій у реальному житті та про те, що якість цих взаємодій покращилася. Вони також виявили зменшення кібербулінгу, оскільки учні більшу часу були офлайн.

Щодо такої практики у інших країнах Європи, то, до прикладу, у Франції вже 200 закладів освіти випробовують систему заборони користування телефонами. З наступного року правило поширять на усіх школярів, передає 24 Канал.

До списку країн, які обмежують користування ґаджетами у школах, також увійшли Іспанія та Італія.

Які ще країни обмежують користування мобільними у школах:

- У Бельгії заборона на смартфони діятиме для учнів до 12 років.

- У закладах освіти в Угорщині повинні забирати смартпристрої учнів на початку дня.

- В Італії та Греції діти можуть мати мобільні телефони у школі, але не мають права користуватися ними у класах.

- В Англії учням також заборонять користуватися мобільними під час освітнього процесу.

А в деяких країнах навіть обмежують право користування соцмережами. До прикладу, такі зміни запланували в Австралії, аби діти не обходили вікові обмеження.

Джерело: The Guardian

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світМолоде життяОсвіта і наука
Останні новини
Останні новини