Росія загрожує свободі віросповідання в Україні – повідомляє Голова Комітету зі свободи віросповідання США
Загрози та виклики
04.03.2022
Комісія США з міжнародної свободи віросповідання висловила глибоку заклопотаність безпекою релігійних меншин в Україні, оскільки Росія продовжує своє насильницьке вторгнення в країну.

Про це повідомляє Fox News

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграмта Вайбероб першими знати важливі та актуальні новини

Голова Комітету зі свободи віросповідання США, Надін Менза, заявила, що Росія представляє "неминучий ризик" для українських конфесій, які не вписуються в "традиційні" для Росії погляди щодо релігії. За її словами, релігійним меншинам загрожують неминучі переслідування та гоніння з боку Росії.

"Жорстоке і безпричинне вторгнення Росії руйнує життя, роз'єднує сім'ї і руйнує громади по всій Україні", - сказала Менза в інтерв'ю Fox News. "У міру того, як розгортається ця жахлива трагедія, існує значний потенціал для зростання насильства на основі релігійної нетерпимості і серйозних порушень свободи віросповідання, пов'язаних з тривалим вторгненням Росії і окупацією України".

"Протягом багатьох років Комісія США з міжнародної свободи віросповідання документувала зниження свободи віросповідання в Росії і попереджали, що Росія порушувала ці свободи для придушення інакомислення і тероризування населення окупованого Криму і Донбасу", - додав голова комісії.

"Ми вкрай стурбовані тим, що релігійні конфесії, такі як Православна Церква України, мусульмани (особливо біженці з кримських татар), Свідки Єгови, греко-католики і безліч різних конфесій в Україні, які не вписується в «традиційне» для Росії визначення релігії, тепер стикаються з неминучим ризиком", - сказав Маенза.

За даними Верховного комісара ООН з прав людини, більшість релігійних конфесій, визнаних відповідно до українського законодавства, як і раніше не можуть пройти повторну реєстрацію через суворі юридичні вимоги російського законодавства.

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини