Замість прихильниці сексменшин новим суддею Верховного суду США може стати консервативна християнка
Європа та світ
22.09.2020
Трамп хоче вже найближчим часом обрати нового суддю Верховного суду США. Найвищі шанси на це місце мають судді Апеляційного суду США, "консервативні римо-католики" Емі Коні Барретт або Барбара Лагоа.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Після смерті Верховної судді Рут Бейдер Гінсбург 18 вересня 2020 року у США розпочалась політична дискусія довкола питання призначення нового судді. Ще до смерті Гінзбург, Білий дім почав підготовку до вибору нового кандидата на займане нею місце.

Президент Дональд Трамп в суботу закликав Сенат, більшість в якому належить республіканцям, "без зволікання" розглянути майбутнє висування кандидатури нового судді на місце у Верховному суді, що звільнилося після смерті судді Рут Бейдер Гінзбург.

У Twitter він написав: "Ми отримали цю позицію влади та значності, щоб приймати рішення для людей, які з гордістю нас обрали, найбільш важливим з яких довгий час вважалося обрання Верховного судді. Ми зобов'язані зробити це без зволікання!"

Ліберали вже назвали кандидатуру Барретт спірною. Суддя дотримується вельми консервативних релігійних поглядів. Правозахисні групи, що виступають на підтримку права на аборти, вже заявили, що в разі затвердження Барретт, вона, ймовірно, проголосує за скасування історичного рішення Верховного суду 1973 року по справі Роу проти Вейда, яке легалізувало аборти по всій країні.

Кандидат в президенти від демократів Джо Байден заявив, що будь-яке голосування з цього питання повинно проводитися після виборів 3 листопада.

"Дозвольте мені пояснити, виборці повинні вибрати президента, а президент повинен вибрати суддю для розгляду", - написав Байден у Twitter.

Кандидатуру Верховного судді у США висуває президент, а Сенат має право підтримати чи відхилити висуванця. Всі дев'ять суддів Верховного суду призначаються на цю посаду пожиттєво. Зараз у вищій судовій інстанції 5 суддів, яких висунули адміністрації президентів-республіканців (2 - Джорджа Буша-старшого, 1 - Джорджа Буша-молодшого, 2 - Дональда Трампа) і 3 судді - демократів (1 - Білла Клінтона, 2 - Барака Обами). Тож смерть Гінсбург відкриває можливість заповнити вакантне місце судді висуванцем від лібералів чи консерваторів і змістити розподіл сил у Верховному суді.

Джерело: foxnews.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини! 

Європа та світ