Зеленський: "Допомога США дасть Україні шанс на перемогу"
Допомога під час війни
22.04.2024
Президент Володимир Зеленський заявив, що ухвалення допомоги США Україні дасть нашій країні шанс на перемогу у війні

"Ця підтримка реально посилить Україну і Збройні сили, і у нас буде шанс на перемогу, але за умови, що на ці гроші Україна отримає ту дефіцитну зброю, яка так потрібна для відсічі ворога. І щоб ця допомога не була розмазана на дрібниці, а щоб вона дійсно дійшла у вигляді тієї дефіцитної зброї, якої немає на сьогодні – це і артилерія, і далекобійна зброя стратегічна, це те, що було в законі (вдячний спікеру) – ATACMS… також Протиповітряна оборона, це пріоритет".

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це Зеленський зазначив у інтерв’ю NBC News у неділю, повну версію якого опублікувала пресслужба президента, пише pravda.com.ua.

На прохання назвати приблизні "часові орієнтири" війни в Україні, Зеленський сказав: "Все залежить від того, коли прийде відповідна зброя… Зараз після стабілізації у нас є всі шанси отримати ініціативу. Для цього повинна прийти зброя. Коли у нас в руках буде зброя, у нас буде ініціатива, тоді ми зможемо рухатись вперед".

"З моменту отримання зброї, на яку у нас був розрахунок і запит, ми зможемо говорити і прогнозувати наші дії більш конкретно", – додав він.

Зеленський також відреагував на нещодавні повідомлення про те, що колишній президент США Дональд Трамп, у разі його обрання, чинитиме тиск на Україну, щоб вона віддала частину території Росії в обмін на припинення війни, заявивши: "Я президент воюючої держави і в чутки слабо вірю. Коли Трамп приїде в Україну і скаже мені свою формулу закінчення війни, тоді я буду її обговорювати. Поки що я знаю лише одне – вірити Путіну не можна. Те, що Путін каже – це факт, що так ніколи не буде". 

Пряма мова: "Стратегія закінчення війни має базуватись не на тих словах, які каже Путін або ще хтось у його оточенні, а на логіці справедливого закінчення цієї війни. Коли ти знаєш, що Україна залишилась незалежною демократичною державою".

Джерело: pravda.com.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниЄвропа та світСуспільство Війна
Останні новини
Останні новини