У Польщі хочуть змінити правила прихистку для українців із простроченими документами
27.04.2024
Уряд Польщі врахує рішення України про призупинення консульських послуг для чоловіків 18-60 років у загальному рішенні щодо продовження тимчасового захисту для громадян України, яке на етапі підготовки.

Джерело: повідомляє RMF24, пише Європейська правда", про це сказав міністр внутрішніх справ Марчин Кервінський в ефірі TVN24

Деталі: Міністра запитали, чого очікувати українським чоловікам, які перебувають у Польщі, з огляду на рішення України призупинити консульські послуги, оскільки для багатьох це може означати проблеми з документами.

Кервінський відповів, що усі рішення стосовно громадян України у Польщі включені у спеціальний закон і нещодавно Польща продовжувала тимчасовий захист для українців до 30 червня.

"За кілька днів ми подамо нову редакцію цього закону, де будуть врегульовані усі питання", – сказав міністр. 

Він додав, що розробкою рішення стосовно ситуації українських чоловіків опікується заступник міністра Мацей Дущик.

Кервінський додав, що Польща не розкриває даних щодо біженців, які перебувають у Польщі, "у тому числі українській стороні". 

Раніше польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш допустив допомогу з поверненням в Україну чоловіків мобілізаційного віку, не уточнивши, у якій формі це могло би відбуватися.

Джерело: Європейська правда

Останні новини
Останні новини