10 біблійних ознак, що варто одружуватися саме з цією людиною
Молоде життя
18.04.2021
Шлюб – це гармонійний союз чоловіка і жінки, і його головна мета – відобразити стосунки Бога і Його Церкви, й служити Йому. Основами благословенного шлюбу є любов, повага і довіра.

Є певні ознаки, які допоможуть Вам дізнатися, чи варто Вам довіряти своєму хлопцю або дівчині. Про це пише Слово про Слово 

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Як одружитися з «правильною» людиною

Знайти людину, з якою Ви розділите своє життя, будете виховувати дітей і втілювати в реальність загальні плани, непросто. Виклики й випробування завжди будуть з’являтися, і ніякі стосунки не ідеальні. Однак любов може викорінити всі недоліки, тому що вона безмежна, чиста і всеосяжна. Бог вчить нас, що любов є головною цінністю в шлюбі.

Наявність довіри й чесності означає, що людина не намагається ізолювати Вас від своєї сім’ї та друзів, і не хоче контролювати Вас. Швидше, він бажає поділитися з Вами своїм життям, і він дійсно хоче, щоб Ваш союз був благословенний Богом.

Наявність емоційної підтримки означає, що Ваша друга половина не є скептиком і егоїстом стосовно Вас. Але вважає, що шлюб – важка праця, і що дві людини повинні стати однією плоттю, як тільки вони вирішили одружитися. Ваша друга половина послана Вам Богом, щоб бути для Вас підтримкою і фортецею. Така людина надає Вам емоційну підтримку незалежно від того, що відбувається, і зміцнює Вашу віру.

Наявність спільних цінностей має першорядне значення в будь-якому здоровому партнерстві. Щоб побудувати міцну сім’ю, Ви повинні розділяти одні й ті ж інтереси й цінності. Ви повинні бути віддані Господу; заохочувати один одного на краще; розділяти цінність вірності, відданості, співчуття і доброти; розділяти свої обов’язки й створювати сім’ю, в якій правлять любов і повага.

10 ознак того, що Ви можете довіряти своєму майбутньому чоловікові або дружині

Ви разом переживаєте труднощі

«Покладіть на Нього всю вашу журбу, бо Він опікується вами!» (1 Петра 5:7).

Легко бути разом, коли життя легке, і у вас немає ніяких турбот. Але справжня сила стосунків перевіряється моментами суму і горя. Якщо Ваша друга половина завжди з Вами, завжди підтримує Вас морально, піклується про Вас, робить все, щоб полегшити біль, тоді це та людина, якій Ви можете довіряти.

Ваш партнер чесний з Вами

«Уста брехливі огида у Господа, а чинячі правду Його уподоба» (Приповісті 12:22).

Довіра і чесність взаємопов’язані, і дуже важливо бути чесними один з одним. Якщо людина готова перед Вами відкритися, значить, він заслуговує на довіру. Дуже важливо мати можливість говорити про все разом, ділитися мріями, страхами й планами. Якщо ваш улюблений зберігає секрети й не хоче обговорювати з Вами деякі проблеми, або бреше Вам, то це ознака певних проблем у стосунках.

Ви відчуваєте себе впевнено і безпечно з цією людиною

Коли люди одружуються, вони стають одним тілом, і для них важливо відчувати себе безпечно і впевнено разом.

Почуття безпеки й передбачуваності, яке приходить з довірою, змушує нас відчувати себе добре поруч з нашим партнером і думати, що наші стосунки мають довгостроковий потенціал.

Якщо хтось заслуговує на довіру, тоді Ви відчуваєте себе добре поруч з ним.

Ви знаєте родину і друзів один одного

Якщо ви поєднуєте свої життя, і ви залучені в усі аспекти життя один одного, це означає, що ви можете довіряти один одному. Ви знаєте родичів і друзів один одного, ви організуєте загальні зустрічі й постійно спілкуєтеся з близькими людьми Вашого партнера.

Ваш хлопець або дівчина високо оцінює Вас

«Устають її діти, і хвалять її, чоловік її й він похваляє її» (Притчі 31:28).

Якщо люди впевнені один в одному і жінки вони відчувають підтримку своїх чоловіків, тоді стосунки здорові й гармонійні. Ваш чоловік або дружина – Ваша друга половина, і його або її оцінка дає Вам силу і мотивацію бути краще і розвиватися.

Він або вона довіряє Вам

Ідеальний спосіб зрозуміти, чи можете Ви довіряти людині, – це побачити, чи довіряє він Вам. Якщо Ваш майбутній чоловік не довіряє Вам, він боїться бути уразливим, то це означає, що почуття недостатньо сильні, щоб перетворитися в довічне зобов’язання.

Його або її віра в нашого Господа сильна

«І заручуся з тобою навіки, і заручуся з тобою справедливістю, і правосуддям, і милістю та любов’ю. І заручуся з тобою вірністю, і ти пізнаєш Господа» (Осія 2:19-20).

Блажен Бог, і з Його милості Він проявляє Свою любов і Своє співчуття. Ваш партнер повинен розділяти Ваші цінності, і разом ви повинні сподіватися на Бога. Бог є любов, співчуття і справедливість, і якщо Ваш майбутній чоловік має таку ж відданість і любов до нашого Господа, Ви можете йому довіряти.

Ваш улюблений поважає Вас

«Любіть один одного братньою любов’ю; випереджайте один одного пошаною!» (До Римлян 12:10).

У стосунках має домінувати повага. Це означає, що партнер ставиться до Вас з теплотою і любов’ю, і він приймає Вас такими, якими Ви є, не намагаючись Вас змінити. Він не намагається контролювати ваше життя, і він самодостатній. Він поважає Ваш особистий простір і завжди підтримує Вас.

Партнер визнає, коли він помиляється

Ніхто не ідеальний, і здатність визнавати свої помилки є ознакою сили. Якщо людина сприймає себе об’єктивно і хоче побудувати довготривалі стосунки, це означає, що людина готова змінитися заради щасливого майбутнього з Вами.

Друга половина сприймає вас, як рівну

«І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх»(Буття 1:27).

В очах Бога чоловік і жінка рівні. Ваш партнер повинен сприймати Вас як рівного. Він довіряє Вашим рішенням, і він ніколи не сумнівається у Ваших здібностях. Він заохочує Вас рости разом з ним.

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Молоде життя
Останні новини
Останні новини