10 порад для церков, які повертаються до спільних зібрань
Християнський світ
02.06.2020

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

1. Потрібно мати чіткий план. Наша церковна рада мала декілька зустрічей для того щоб сформувати чіткий план.

2. Ми звернулися до відділу охорони здоров’я та підтвердили, що нам можна збиратися. Теж, ми повідомили в поліцію, що ми плануємо зібрання. Це зробили для того щоб уникнути будь-яких потенційних конфліктів з сусідами (які могли б поскаржитися на нас).

3. Ми вирішили розділили церкву на декілька потоків, щоб зібрання не були переповнені і люди могли тримати дистанцію.

4. При вході до церкви, чергові ашери перевіряли температуру та давали дезінфектор для рук.

5. При вході були маски та гумові рукавиці для тих хто бажав їх використовувати. Офіційно, у нашому штаті для зібрання церков маски не є обов’язковими. Але ми заявили, що рекомендуємо захисні маски, і закликаємо всіх до взаємоповаги та розуміння в цих питання.

6. В приміщенні церкви були знаки, які попереджали про тримання дистанції в 2 метри (6 футів). Теж, були з десяток дезінфекторів для рук та дезінфікуючі серветки для мікрофонів.

7. Усі місця де можна було сідати були відмічені позначкою. Відстань між місцями була 2 метри. Сім’ям дозволялося сідати разом.

8. Ще до зібрання, ми попросили членів церкви не вітатися за руку та не обніматися, а після служіння не скупчуватись у вестибюлі та дотримуватися дистанції.

9. Ми попросили, що якщо хтось є хворий, чи має симптоми хвороби, то залишатися вдома і дивитися служіння онлайн. Особливо обережними попросили бути людей старшого віку і тих у кого слабка імунна система. А також тих, хто має щоденно безпосередній контакт з потенційними хворими (медпрацівники та ті хто працює у сфері обслуговування людей).

10. І останнє, що ми попросили наших членів церкви це не тримати в секреті те, що вони захворіли на COVID-19. Наша рекомендація була така: Якщо хтось захворів на COVID-19, то потрібно повідомити людей з якими хворі мали контакт. Теж, попросили повідомити відповідального служителя чи пастора, щоб служителі були в курсі та могли помолитися за хворих.

Автор: Роман Шеремета

Читайте також: Каталог корисної інформації щодо карантину та ресурсів для церков

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ