За три місяці — 101 випадок дитячих самогубств. Реакція влади
Загрози та виклики
07.05.2021
З початку 2021 року правоохоронці зафіксували в Україні різке зростання кількості дитячих самогубств. За перші три місяці число суїцидів майже досягло показника всього минулого року

Верховна Рада має терміново заборонити продаж лікарських засобів дітям. Про це заявив глава парламентського Комітету з питань здоров’я нації та народний депутат Михайло Радуцький.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише slovoproslovo.info.

Відомо, що впродовж минулого року було 123 випадків дитячих самогубств, однак кількість за перші три місяці 2021 року складає вже 101.

Михайло Радуцький наголосив, що Верховна Рада має терміново заборонити продаж лікарських засобів дітям. У 60% випадків підлітки обирають саме пігулки, аби звершити самогубство (за даними ВООЗ). Нардеп вважає, що ліки є найбільш доступним для дітей способом вкоротити собі віку.

Ще у лютому минулого року, згадує Михайло Радуцький, комітет запропонував заборонити продаж медичних препаратів особам до 14 років. Ця ініціатива майже місяць перебувала на порядку денному.

Тому глава комітету закликає колег внести законопроєкт до порядку денного одного з найближчих позачергових засідань. Це питання треба розглянути терміново, наголосив він, а також підкреслив, що жодні «політичні ігри» не можуть бути важливішими за життя дітей.

Читайте також: «Освіта, базована на цінностях»: пройшов Всеукраїнський форум педагогів із духовно-морального виховання

Радуцький заявив, що заборона продажу ліків для дітей є лише першим кроком для подолання проблеми. За словами глави парламентського комітету, найближчим часом влада повинна розробити комплексну програму, щоб боротися зі зростанням кількості дитячих самогубств.

Нагадаємо, що 16 лютого 2021 року у Боярці на Київщині неповнолітні учениці 7 класу придбали 40 пігулок «Дротаверину» та з’їли їх. В результаті отримали інтоксикацію. Одна дівчинка померла, а друга була госпіталізована.

Також відомо, що однією з причин скоєння самогубств серед українських дітей та підлітків є активізовані небезпечні «ігри» та «групи смерті» у соцмережах. Зокрема, за 2020 рік 137 дітей від 8 до 17 років скоїли суїцид. Про це заявила Лариса Зуб, яка працює у Нацполіції.

Джерело: slovoproslovo.info

___________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики