Крогер заплатить 180 000 доларів за звільнення працівників християн, які виступають проти ЛГБТ
Європа та світ
04.11.2022
Мережа супермаркетів ''Крогер'' погодилась заплатити 180 000 доларів для врегулювання судового позову, в якому брали участь два співробітники, які стверджують, що їх звільнили за відмову носити фартухи з ЛГБТ-тематикою через їх релігійні переконання.

Згідно з позовом, продуктовий магазин у Конвеї, штат Арканзас, "зазнав релігійної дискримінації, коли він дисциплінував і врешті - решт звільнив працівників за відмову носити фартух із символом компанії "наша обіцянка", оскільки вони вважали, що це символізує підтримку ЛГБТК + спільноти",-йдеться у прес-релізі EEOC.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Крогер заперечує ці звинувачення.

У рамках врегулювання цієї ситуції Крогер заплатить 180 000 доларів і "проведе посилене навчання з питань дискримінації за релігійними мотивами для керівництва магазину", - йдеться в повідомленні EEOC.

"EEOC дякує Kroger за його рішення розробити політику, що описує процес запиту релігійного прихистку", - сказала Фей А. Вільямс, регіональний прокурор окружного офісу EEOC в Мемфісі. "Ця політика буде містити принципи для запиту релігійного прихистку. Сторони у справі сумлінно працювали над вирішенням цього питання, і Комісія задоволена рішенням".

На фартусі була зображена "емблема веселкового серця на нагруднику", і двоє співробітників вважали, якщо вони будуть це носити то воно порушить їхні релігійні переконання, повідомляє EEOC.

Одна жінка "запропонувала надіти фартух із закритою емблемою, а інша запропонувала надіти інший фартух без емблеми, але компанія не зробила жодних спроб задовольнити їхні прохання", - йдеться в повідомленні EEOC.

Коли жінки "все ще відмовлялися носити фартух з видимою емблемою", за словами EEOC, Крогер "помстився їм, покаравши і врешті-решт звільнивши їх".

EEOC застосовує федеральні закони, які забороняють дискримінацію на робочому місці.

Джерело: Сhristianheadlines

Європа та світХристиянський світ
Останні новини
Останні новини