2 питання, які варто щодня ставити дитині
Все для сімей
17.09.2021
Іноді важко побачити ширшу перспективу батьківства. Маленькі відволікання та незначні проблеми нескінченні, тому дуже легко забути мету, що стоїть за цим усім. Ось чому я придумав два запитання, які щодня ставлю своїм дітям, щоб вся наша сім’я могла зосередитися на тому, що для нас є найважливішим

Звичайно, найважливішим моментом є подорож до неба, яка є метою всього нашого земного життя. Як батьки, наша робота – виховувати дітей, очі яких будуть прикуті до цієї вічної мети. Але багато з нас рідко мають можливість дистанціюватися і подумати, чи справді ми орієнтуємо своїх дітей на цю місію.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це йдеться на rodyna.org.ua.

Кілька місяців тому я відчував себе перевантаженим щоденними потребами і знав, що мені потрібно щось змінити. Я хотів знайти спосіб зробити цю місію частиною нашого повсякденного життя. Тож я витратив деякий час, щоб подумати над цим, і придумав два запитання, які я ставлю своїм дітям щовечора на сімейній вечері.

Ці питання допомагають усім нам згадати ширшу перспективу нашого життя на землі. Щодня запитуючи і роблячи ці питання частиною нашої сімейної традиції, я відчуваю себе впевненіше, що виховую своїх дітей, зосереджуючись на найважливішому.

Сподіваюся, ці питання допоможуть і вам! Спробуйте запитувати своїх дітей щодня протягом тижня або двох і подивіться, чи помітите ви маленькі зміни на краще. Ці питання вчать дітей шукати можливості допомогти та бути вдячними щодня, роблячи всю сім’ю щасливішою, а дім спокійнішим.

Я запитую своїх дітей, що вони зробили сьогодні, щоб принести користь комусь іншому

Служіння іншим – одна з найважливіших частин християнства. Це питання нагадує моїм дітям про потребу шукати способи служити іншим, і таким чином стати схожими на Христа.

Часто це дрібниці. Поділитися іграшкою з братами і сестрами, допомогти в приготуванні вечері, прибиранні іграшок. Але саме ці «дрібниці, зроблені з великою любов’ю» складають все життя і становлять святість.

Читайте також: Підлітки та Instagram: результати прихованого дослідження

Я хочу, щоб мої діти колись були чоловіками і жінками, які жили б для інших. Тому що служіння іншій людині – це те, що дає сенс і мету життю.

Як у батька, моя велика робота – виховувати людей, які шукають можливості служити іншим, кожен день, усіма засобами. Коли я ставлю це питання, я знаю, що у нашому домі вчать та посилюють увагу до служіння.

За що сьогодні можемо подякувати Богу?

У позитивних психологічних дослідженнях вдячність міцно і послідовно пов’язана з щастям. Вдячність допомагає людям відчувати більше позитивних емоцій, насолоджуватися хорошим досвідом, покращувати здоров’я, долати труднощі та будувати міцні стосунки.

Користь щоденної подяки – одна з причин, чому я закликаю своїх дітей щодня дякувати. Але я впроваджую цю звичку ще й тому, що вона зміцнює їхні стосунки з Богом. Це питання нагадує моїм дітям, що все хороше походить від Бога і що Він заслуговує подяки за всі ці благословення.

Ці питання досить прості. Але протягом днів, тижнів, місяців, які я запитую їх щовечора, мої діти отримують послідовну відповідь: «Дякуйте Богу за все хороше, що у вас є. Тоді поділіться благословеннями, які Бог дав вам, служачи іншим вашим часом та талантами».

Я молюся, щоб це послання залишилося з ними протягом усього життя. Я сподіваюся, що регулярний пошук відповіді на ці запитання вибудує звичку служіння та вдячності, щоб мої діти зосереджували своє життя на цих чеснотах у довгостроковій перспективі.

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Все для сімейХристиянський світ
Останні новини
Останні новини