Підлітки та Instagram: результати прихованого дослідження
Молоде життя
17.09.2021
Інтернет-гігант протягом трьох років проводить дослідження впливу Instagram на користувачів. Виявилося, що додаток шкідливий особливо для підлітків – погіршує сприйняття власного тіла

Результати з’явились у 2020 році у внутрішньому спілкуванні Facebook, розкритому журналістами “Wall Street Journal”.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Висновки Facebook підтверджують те, що експерти говорять протягом тривалого часу. Культ тіла впливає на користувачів Instagram. Не секрет, що молоде покоління особливо чутливе до такого впливу навколишнього середовища. Гонитва за створенням хибного уявлення про реальність, яку підтримують у соціальних мережах, має свою ціну, пише rodyna.org.ua.

Дослідження Інтернет-гіганту показало, що 32% підлітків стверджують, що коли вони не сприймають власне тіло, то перебування в Instagram заганяє їх в іще глибшу психологічну яму:  їм стає гірше. Молоді дівчата також звинувачують додаток у підвищенні рівня тривоги та депресії.

Розкрита переписка прямо вказувала на те, що в опитуваній групі підлітків, у яких виникали думки про самогубство, цей намір брав свій початок в Instagram (13% у Великобританії та 6% у США).

Читайте також: Google заблокував рекламу пролайф-організацій

Що зробив Facebook з накопиченими знаннями? Проблема була проігнорована. Було визнано, що «соціальні медіа не є добрими чи поганими для людей». І «найважливіше, як люди використовують соціальні медіа та яким є їхній душевний стан, коли вони ними користуються», – читаємо у блозі Instagram.

У дослідженні, описаному WSJ, була також ще одна важлива статистика: понад 40% користувачів Instagram є молодшими 22 років, і це група, яка відіграє ключову роль у доходах компанії (загалом близько 100 мільярдів доларів на рік).

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Молоде життяАналітика
Останні новини
Останні новини