Прокуратура Фінляндії вимагає 2 роки в’язниці депутату за брошуру, де вона пояснює Біблійну концепцію створення людини
Європа та світ
04.05.2021
Генеральний прокурор Фінляндії офіційно висунув звинувачення депутату Пейві Ресанен за підбурювання до ненависті.

Звинувачення стосуються брошури, в якій пояснюється біблійна концепція створення людини, а також твіт, в якому депутат цитувала вірш з послання до Римлян та своє особисте розчарування Фінляндійською  лютеранською церквою за участь у дні гордості ЛГБТ.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Räsänen відповіла на обвинувальний акт, аргументуючи це тим, що вона мала право робити такі заяви. “Рішення генпрокурора дивує, навіть шокує. Я не виступала із погрозами або образами. Зрештою, три звинувачення, висунуті мені, пов’язані з свободою слова та висловлення своєї думки.  Я ніяким чином не зневажила гідність гомосексуалістів  чи інших меншин”, - зазначила Ресанен у заяві.

Конституція Фінляндії гарантує свободу релігії, а також свободу слова. Однак Генеральний прокурор стверджує, що свобода релігії та захист свободи слова в даному випадку не застосовуються, оскільки її коментарі порушують рівність та гідність тих, про кого вона говорить.

У разі визнання винною депутата Ресанен загрожує два роки в'язниці та штраф.

Джерело: persecution.org

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Європа та світ
Останні новини
Останні новини