20% абітурієнтів провалили ЗНО з історії
Освіта і наука
20.07.2021
П’ята частина абітурієнтів не змогли скласти зовнішнє незалежне тестування з історії України

Про це під час пресконференції розповів керівник Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) при Міністерстві освіти і науки Валерій Бойко.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише suspilne.media з посиланням на Укрінформ.

"Майже 20% наших абітурієнтів не склали тест з історії України. Це діти, які абсолютно не володіють картографічними вміннями. І які абсолютно не орієнтуються в історичній хронології, не в тому понятті – що, де, коли і як відбувалося, а вони не здатні розташувати події, між якими відстань 10-20 років", – зазначив він.

За словами Бойка, такі абітурієнти не здатні аналізувати елементарну діаграму і співвідносити дату на ній з варіантом відповіді. Посадовець зазначив, що вони також не спроможні пригадати чотири канонічні події, які привели до незалежності України.

"З точки зору суспільствознавчого компоненту наші діти демонструють більш загрозливі і більш невтішні результати ніж ті, які демонструють з математики", – підсумував Бойко.

Читайте також: В Україні можуть дозволити вакцинувати від коронавірусу школярів

Що відомо

Найпопулярнішими предметами зовнішнього незалежного оцінювання-2021 стали українська мова і література, історія України та математика. Останній предмет не слали близько 32% абітурієнтів.

У 2021 році найбільше випускників не подолали поріг "склав/не склав" на ЗНО з математики. Водночас найменший відсоток тих, хто не склав, був з фізики.

Джерело: suspilne.media

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

 

 

 

Освіта і наука
Останні новини
Останні новини