Європейський Парламент та польський Сейм проголосували за 2 рішення на підтримку абортів
Європа та світ
15.04.2024
Європейський Парламент 11 квітня проголосував за закріплення права на аборт у Хартії основоположних прав Євросоюзу

Цю зміну лобіювали ліволіберали та соціал-демократи. Їм вдалося зібрати 336 голосів підтримки, проти проголосували тільки 163. При цьому аборт суперечить 2-й статті цієї ж Хартії, яка містить гарантію права на життя.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Текст резолюції однозначний і досить радикальний. У ній зазначено, що «кожна людина має право на... повний і загальний доступ до репродуктивного здоров’я та всіх відповідних послуг охорони здоров’я без дискримінації, включаючи доступ до безпечного та легального аборту». Пропонується припинити фінансування всіх організацій, які виступають за життя, а також усунути можливість лікарям відмовлятися проводити аборти, спираючись на власні моральні чи релігійні переконання, пише c4u.org.ua.

Президент групи захисту життя «Один із нас» Марина Казіні розкритикувала рішення ЄП:

«Викликає глибоке занепокоєння спостерігати, як Європейський Парламент віддає перевагу радикалізованим політичним програмам над основними правами та цінностями, які лежать в основі наших суспільств».

Важливо звернути увагу й на той факт, що підставами голосування за резолюцію серед іншого названо зростання активності груп, які захищають життя і сім’ю: «Набуває глобальних форм скоординований і добре фінансований відкат від гендерної рівності, розмаїття ЛГБТІК+ і фемінізму; по всьому світу регресивні сили та ультраконсервативні релігійні та ультраправі діячі намагаються скасувати десятиліття досягнень у галузі прав людини та нав’язати шкідливий світогляд щодо гендерних ролей у сім’ях та суспільному житті».

Європейський парламент представляє цей законопроект як рішучий захист репродуктивних і сексуальних прав жінок. Однак документ по суті є важливим тиску на ті суспільства, які не приймають дітовбивство і стоять на захисті життя. В сучасній Європі Право на життя не захищена, хоча саме воно є первинним правом людини.

Також 12 квітня відбувся перший етап розгляду чотирьох законопроектів у Польщі, які пропонують різні сценарії легалізації абортів. Вони не були відхилені, але пройшли до наступного етапу і будуть розглядатися та опрацьовуватися спеціально створеною комісією.

Тут важливо зазначити, що польські ліві надзвичайно радикальні і несуть значну частку відповідальності за проштовхування абортів на всьому Європейському континенті. Під час дебатів у Європарламенті очільник лівої партії і відкритий гомосексуаліст Роберт Бедронь жорстко розкритикував польське законодавство на захист життя, абсурдно назвавши його «варварським». При цьому варто пам’ятати, що питання абортів лобіює гомосексуаліст, який взагалі не має стосунку до народження дітей.

Раніше ми писали про зміни до французької Конституції, які визначають легальне вбивство ненароджених дітей базовим правом громадян. Разом із рішенням Європарламенту, а також запуском процесу легалізації абортів у Польщі ми стали свідками чергового морального перелому на Європейському континенті, коли феміністки та інші прихильники дітовбивства представляють вбивство незахищених дітей як базове право людини.

Джерело: c4u.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Європа та світЗагрози та викликиСуспільство Законодавство
Останні новини
Останні новини