Американський експерт назвав дві великі проблеми, з якими зіштовхнуться в церкві після пандемії
Християнський світ
22.11.2020
Американський експерт з розвитку церков назвав дві найбільші проблеми, з якими зіткнуться християнські лідери після пандемії Covid-19.

За словами генерального директора християнської організації Exponential, яка спеціалізується на розвитку громад та служінь, Тодда Вілсона, пандемія змусила всіх пастирів задуматися про те, що таке церква і якою вона має бути сьогодні. Про це експерт розповів в новому випуску подкасту, який веде колишній юрист і засновник церкви Connexus Кері Ньюхоф, повідомляє invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Я думаю, що в майбутньому у нас буде ще більше питань і дебатів про те, як розвивати церкви, — сказав Тодд Вілсон в епізоді подкасту« Майбутнє інноваційного насадження церков». — Схоже, що масивне використання цифрових технологій стане новою нормою. І церкви задумаються над тим, а чи потрібні взагалі фізичні будівлі».

Як зазначив Вілсон, багато церков сьогодні все ще проводять богослужіння онлайн і церковні лідери зіткнулися зі складнощами розвитку взаємин між людьми у віртуальному просторі.

«Лідерам доведеться задуматися про залучення церкви, — сказав він. — Церква — це не фізичне будівлю зі шпилем, це люди. Я думаю, нам не варто повертатися до застарілих методів і стандартним богослужінь в церквах. Мікро-сайти, мікроцеркви, Мультисайт, яку б модель ми не вибрали в майбутньому, ми повинні зосередитися на побудові взаємовідносин».

Під час подкасту Ньюхоф і Вілсон також обговорили важливість того, щоб церковні лідери дбали про своє психічне здоров’я після COVID-19. Вілсон зазначив, що саме емоційне, духовне і психічне здоров’я церковних лідерів турбує його найбільше.

«Я думаю, що ми повинні звернути особливу увагу на питання психічного здоров’я, — сказав він. — Я і моя команда з Exponential вважаємо, що ситуація стане тільки гірше, перш ніж ми зможемо побачити поліпшення».

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світ
Останні новини
Останні новини