Росіяни спеціально б’ють по густонаселених житлових районах в Україні, - Amnesty International
Війна
24.04.2024
РФ допускає кричущі порушення правил ведення війни
Правозахисники оцінили в документі ситуацію в 155 країнах і на територіях. Вони відзначили "безпрецедентний" рівень порушення міжнародного порядку.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Про це йдеться у щорічній доповіді Amnesty International, повідомляє censor.net.

AI зафіксувала, що російські військові під час повномасштабного вторгнення в Україну завдавали "невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури".

"У деяких випадках офіційні російські коментарі стосовно ударів вказували на те, що вони, скоріш за все, завдавалися свідомо", - йдеться у звіті.

В АІ констатували, що російські військові обстрілювали енергетичну інфраструктуру та об'єкти, що забезпечують експорт зерна.

Водночас правозахисники наголошують на тортурах та інших видах жорстокого поводження з українськими військовополоненими з боку РФ. "Росія постійно відмовляла гуманітарним організаціям у доступі до українських військовополонених на окупованих нею територіях України", - зазначається у звіті.

При цьому наголошується, що в Україні міжнародні моніторингові групи мали доступ до місць перебування російських військовополонених, могли проводити з ними конфіденційні інтерв’ю.

У звіті підкреслюється посилення наступу на права й свободи на окупованих Росією територіях, зокрема в Криму. Відзначається, що окупаційна влада змушувала місцеве населення отримувати російські паспорти, щоб мати доступ до різних послуг, а освіта можлива тільки російською мовою.

Джерело: censor.net

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

ВійнаАналітикаСуспільство
Останні новини
Останні новини