Астронавт НАСА заперечує конфлікт між вірою і наукою "Бог є творцем"
Християнський світ
24.01.2023
Астронавт NASA, власник рекорду за кількістю днів у космосі, вважає, що наука та Біблія знаходяться в гармонії, а не в конфлікті.

Астронавт Джеффрі Вільямс брав участь у чотирьох космічних місіях з 2000 по 2016 рік, спочатку на шаттлі «Атлантіс», а в наступних трьох на борту ракети «Союз» до Міжнародної космічної станції. Всього він провів 534 днів у космосі.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

«Я постійно отримую запитання: «Як я можу займатися цією роботою, і бути віруючим одночасно?», — сказав Вільямс Christian Headlines.

Християнин Вільямс у 2010 році випустив книгу на тему віри, яка містить фотографії, зроблені ним із космосу. Вона отримала назву «Діло Його рук: погляд на Боже творіння з космосу».

Він визнав, що «суспільство вважає, що наука та Біблія суперечать одне-одному».

«Так на початку моєї кар’єри, навіть у 90-х роках, я витратив багато часу на вивчення цієї теми. … Сучасна наука, якою ми її знаємо, насправді вийшла з переконання, що Біблія правдива і що Бог є Творцем, як Він відкрив Себе в Святому Письмі», – сказав Вільямс Christian Headlines. 

Вільямс сказав, що враження від дивовижного «порядку» в математиці, фізиці, хімії та музиці вплинули на нього.

«Далі, ми створені по образу Божому та наділені здатністю підкорювати це творіння, Буття 1 глава. Це те, що підживлювало моє переконання, мій світогляд і фактично підтвердило те, що, як я вважаю, було покликанням Господа в моєму житті, в цій професії, яку ми називаємо космонавтом. Тож [віра] лише обґрунтувала для мене те чим я займаюсь».

Перші вчені, зазначив він, «керувались своєю вірою». Він згадав Йоганна Кеплера, Ісаака Ньютона, Майкла Фарадея та Джеймса Клерка Максвелла.

За його словами, вони були «перш за все богословами і керувалися своєю вірою».

«І саме це дало початок сучасній науці», — сказав він.

Джерело: christianheadlines.com

Християнський світ
Останні новини
Останні новини