Австрія: лікарі не хочуть, щоби їх змушували вбивати пацієнтів
Загрози та виклики
15.10.2021
Конституційний суд Австрії доручив національному уряду розробити правові норми щодо так званого самогубства. Лікарі побоюються, що новий закон може чинити тиск на медиків або навіть зобов’язати їх вбивати пацієнтів на їхнє прохання

Конституційний суд Австрії у грудні 2020 року ухвалив рішення, що національний уряд повинен розробити законопроект щодо так званого самогубства. Термін дії – до кінця 2021 року.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Невідомо, чи уряд виконає це зобов’язання; однак деякі лікарі побоюються, що правила можуть мати драматичні наслідки для свободи совісті в Австрії, пише  rodyna.org.ua.

Заяву з цього приводу подав Форум лікарів Зальцбурга. Згідно з заявою, майбутні нормативні акти повинні чітко пояснити, що вбивство пацієнтів не є обов’язком лікарів. Завдання медиків – не “вбивати людей або активно скорочувати їхнє життя – ані шляхом прямої дії, ані через надану їм підтримку”.

Лікарі повинні зробити все від них залежне, щоб вилікувати і врятувати, а вбивство людей суперечить цьому принципу, підкреслили лікарі. Лікарі вимагають відповідних гарантій щодо добровільної підтримки вбивства пацієнтів, як для лікарень, так і для будинків престарілих.

Читайте також: Розпусник, що цілується з чоловіками — новий Супермен в майбутньому коміксі для дітей та підлітків

Кожному австрійцю має бути гарантоване право відхилити прохання пацієнта про допомогу у вбивстві чи самогубстві.

Лікарі також закликали австрійську владу внести зміни до Конституції. На їхню думку, до основного закону слід включити заборону так званого вбивства на вимогу, тобто загального права вимагати смерті.

На думку лікарів, лише зміна Конституції гарантує, що в майбутньому Конституційний суд Австрії не покладе на владу зобов’язання запровадити положення, що легалізують таку практику.

Джерело: rodyna.org.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут.

Загрози та викликиЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини