Бійці ЗСУ закликають бойкотувати Стамбульську конвенцію (ВІДЕО)
Загрози та виклики
31.08.2022
Петиція за денонсацію Стамбульської конвенції вже набрала 25 тисяч голосів. Вона була оприлюднена 4 липня. В українців було 90 днів, щоб зібрати необхідну кількість підписів, проте ми спільно впоралися за 50 днів. Утім заклики продовжувати її підписувати продовжують звучати

Не стоять осторонь і військовослужбовці Збройних Сил України. Вони записали спеціальне звернення із закликом денонсувати скандальну конвенцію.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Зокрема у розпорядженні vsirazom.ua опинилось відео, де учасник добровольчого формування Віталій Пєвнєв разом з бійцями ЗСУ озвучують відповідну вимогу.

«В той часи, коли найкращі сини і доньки боронять нашу країну від агресора, коли суспільство волонтерить, Верховна Рада прийняла закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. В цій конвенції впроваджується поняття гендеру як соціальної статі. Це є неприйнятним для нас як нації, для нас як держави. Тому просимо вас підтримати петицію про денонсацію Стамбульської конвенції. За нами правда, за нами Бог і за нами буде перемога!»

У петиції зазначається, що Стамбульська Конвенція запроваджує в Україні гендерну ідеологію. Також у зверненні наведено ряд причин, щодо невідповідності цього Закону традиційним українським цінностям та національним інтересам, що поглиблює суспільну напругу.

«Закон, у тій формі, як він проголосований, не відповідає українським національним інтересам, традиційним українським цінностям та створює загрозу національній безпеці України, поглиблює суспільну напругу в державі», – йдеться у тексті Петиції.

У п. 3 ст. 4 Конвенція в основоположних правах виокремлює окрім поняття «стать» (жінка/чоловік), ще й поняття «гендер», «сексуальні орієнтації», «гендерні ідентичності». Таким чином, як зауважують автори Петиції, наявність у Стамбульській конвенції цих положень є руйнівним для інституту сім’ї в Україні.

У тому числі, у документі звертається увага на обов’язковість введення навчального матеріалу з питань нестереотипних гендерних ролей, сексуальної орієнтації. А також – можливості зміни дитиною статі без отримання згоди батьків. Все це передбачено статтею 14 Стамбульської конвенції і, як зазначено у Петиції, є грубим порушенням законодавства України.

У Петиції наголошується, що українське національне законодавство в частині протидії побутовому насильству значно досконаліше. Зокрема вже діють закони «Про запобігання та протидію домашньому насильству»; «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків»; «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та інші.

Як зазначалося раніше, українська блогерка-мільйонниця Христина Шаркаді шокувала аудиторію Стамбульською конвенцією.

Підписати Петицію за денонсацію Стамбульської конвенції можна тут.

Джерело: vsirazom.ua

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Більше рубрик та новин тут 

Загрози та викликиСуспільство
Останні новини
Останні новини