Члени Форуму людей з обмеженими можливостями Австрійського євангельського альянсу нагороджені за рятувальну операцію українців з інвалідністю
Допомога під час війни
26.03.2024
Вони отримали Білий Хрест "HONOR ET GLORIA" за те, що з початку війни евакуювали понад тисячу людей з інвалідністю та транспортували їх до Німеччини та Австрії

Австрійський євангельський альянс нещодавно організував у Відні захід, аби вшанувати Піта Малкіна (Велика Британія), Ніку Ґала (Румунія) та Романа Скамоні (Австрія) за їхню гуманітарну роботу з евакуації понад тисячі українських людей з обмеженими можливостями та транспортування їх до Німеччини та Австрії, повідомляє Evangelical Focus.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Від імені українського уряду Сергій та Наталія Больчук, засновники сучасного реабілітаційного центру "Agape Ukraine" під Луцьком на заході України, вручили їм Білий Хрест "HONOR ET GLORIA".

Цією нагородою відзначають іноземних громадян та людей без громадянства, які активно допомагали Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Вже за кілька днів після початку війни Малкін приїхав в Україну на мікроавтобусі, аби транспортувати людей з обмеженими можливостями в безпечне місце. Це надихнуло Форум людей з обмеженими можливостями Австрійського євангельського альянсу організувати подальші евакуаційні поїздки.

Центром рятувальних операцій став реабілітаційний центр "Agape Ukraine". У перші дні війни подружжя Больчуків повідомляли про 300 нових прибулих на день під час евакуаційних операцій. Врятованих людей доставляли мікроавтобусами через Польщу до Німеччини і через Словаччину в Австрію, організовану Малкінм, Ґалем і Скамоні.

Сестра Скамоні Джулія, яка брала участь в одній із таких подорожей, описала атмосферу як "гнітючу". "Страждання, розпач і страх відчувалися всюди", - каже вона.

Але евакуація не була кінцевим пунктом, тому що волонтери вирішили знайти місця, які відповідали б потребам українців з обмеженими можливостями і "також були б доступними у довгостроковій перспективі", пояснив Роман Скамоні.

"Біженці з обмеженими можливостями, як правило, не можуть швидко повернутися до рідних країн, оскільки їхні заклади та мережі підтримки там зруйновані. Тепер їм необхідна довгострокова підтримка в Австрії та Німеччині", - додав він.

Джерело: Evangelical Focus

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

Допомога під час війниНадихаючі історіїСуспільство
Останні новини
Останні новини