Більшість продуктів дитячого харчування токсичні. Звіт Конгресу США
Загрози та виклики
23.02.2021
Розслідування Конгресу США виявило, що провідні виробники дитячого харчування були добре обізнані про високий вміст миш’яку та інших токсичних речовин в їхній продукції, яка, однак, продовжувала надходити на ринок

Вони це знали. І вони, як і раніше, продавали дитяче харчування батькам, які нічого не підозрювали.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це пише rodyna.org.ua.

Таке послання отримали в цьому місяці американці в результаті розслідування Конгресу США про токсини, виявлені в дитячому харчуванні.

Звіт, опублікований Підкомітетом з економічної та споживчої політики Конгресу США, показав, що сім найбільших виробників дитячого харчування в Сполучених Штатах свідомо розміщували на продуктових полицях магазинів продукти з небезпечно високим рівнем вмісту миш’яку, свинцю, кадмію, ртуті та інших важких металів. Фактично, рівні вмісту важких металів в цьому дитячому харчуванні, виявилися набагато вище, ніж дозволено, наприклад, для бутильованої води.

У звіті не тільки розглядаються під мікроскопом такі традиційні компанії з виробництва дитячого харчування як Gerber, Beech-Nut і Parent’sChoice (приватний бренд Walmart), але він також показує, що компанії, які позиціонують себе як «органічні» — наприклад, Earth’sBestOrganic, HappilyFamilyOrganics, PlumOrganics (дочірня компанія Campbell’s) і SproutOrganicFoods — також “годували” дітей важкими металами, що могло призвести до поведінкових порушень, пошкодження мозку і навіть смерті.

Звіт Конгресу був опублікований приблизно через 15 місяців після первинного розслідування, проведеного групою вчених, некомерційних організацій і донорів під гаслом «Здорові діти —яскраве майбутнє» (HealthyBabiesBrightFutures). Розслідування проводилося в надії знизити вплив нейротоксичних хімічних речовин протягом перших місяців життя.

Результати дослідження «Здорові діти — яскраве майбутнє» виявили токсичні важкі метали в 95% упаковок з 168 протестованих. Не менш шокує той факт, що кожна четверта баночка дитячого харчування містила всі чотири речовини: миш’як, свинець, кадмій і ртуть.

Трейсі Вудрафф, директор програми з репродуктивного здоров’я та навколишнього середовища Каліфорнійського університету в Сан-Франциско, говорить, що рух в цьому напрямку давно назрів. «Це системна проблема, яку замовчували і ніколи не вирішували. Це стосується багатьох областей, в яких уряд повинен зайняти активну позицію. Споживачі не можуть розібратися в цьому самостійно».

У відповідь на дослідження «Здорові діти — яскраве майбутнє», Конгрес почав розслідування. Nurture (HappyFamilyOrganics), Beech-Nut, Hain (Earth’sBestOrganic) і Gerber відповіли на запити Підкомітету, надавши документацію щодо вмісту продуктів, результати тестів про долю продуктів, які перевищували обмеження компанії. Walmart, Campbell і SproutOrganicFoods відмовилися відповідати на запити Підкомітету. Далі в звіті говориться: «Підкомітет дуже стурбований тим, що відсутність співпраці з їхнього боку може приховувати вміст токсичних важких металів в їхніх продуктах дитячого харчування навіть у більших кількостях, ніж в продуктах їхніх конкурентів».

Управлінню з контролю якості харчових продуктів і лікарських засобів (FDA) США ще належить встановити мінімальний рівень важких металів для дитячого харчування.

Читайте також: У Бельгії та Нідерландах спостерігаються тисячі смертей через евтаназію та самогубства

У той час, як FDA встановило для рисових закусок і каш для немовлят стандарт в 100 частин неорганічного миш’яку на мільярд, національний науковий керівник і директор охорони здоров’я ініціативи «Здорові діти — яскраве майбутнє» Джейн Хуліхан каже, що навіть цей рівень дуже високий.

«Їхній мозок швидко формується, і тому, коли вони піддаються впливу металів, які можуть перервати ці природні процеси, наслідки варіюються від поведінкових проблем до агресії, втрати IQ і всіх видів когнітивних та поведінкових порушень, які можуть зберігатися протягом усього життя. Фунт за фунтом, немовлята отримують найвищу дозу цих важких металів у порівнянні з іншими групами населення… так що наслідки серйозні». Для порівняння, норма миш’яку в бутильованій воді становить 10 частин на мільярд.

Слід відзначити важливу відмінність між органічним та неорганічним миш’яком, особливо з урахуванням того, що останній прямо розглядається в звіті розслідування Конгресу.

Доктор Джо Шварц, директор «Управління у справах науки і суспільства» Університету Макгілла, пояснює, що атоми миш’яку можуть об’єднуватися з атомами інших елементів, утворюючи безліч з’єднань. У «органічному» з’єднанні миш’яку атом миш’яку приєднаний до вуглецю, що робить його більш складним за структурою і, отже, нешкідливим. Тим часом, «неорганічні» сполуки миш’яку, як правило, представляють собою прості молекули без вуглецю. Ці сполуки дуже токсичні.

Звіт Конгресу Baby Food Staff Report.

Дослідження Healthy Babies Bright Futures (HBBF).

Джерело: rodyna.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики
Останні новини
Останні новини