У Бельгії та Нідерландах спостерігаються тисячі смертей через евтаназію та самогубства
Загрози та виклики
23.02.2021
Тисячі людей в Бельгії та Нідерландах померли від евтаназії та сприяли самогубству

Обидві країни запровадили закони про евтаназію та сприяли самогубствам у 2002 році, хоча Бельгія пішла далі, дозволивши дітям та людям з психічними захворюваннями бути придатними.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Про це повідомляє  slovoproslovo.info.

Дані Інституту медичної антропології та біоетики у Відні показують, що відтоді у Бельгії спостерігається велика кількість людей, які вмирають таким чином, з 24 у 2002 році до 2656 у 2019 році. Ці показники ще вищі в Нідерландах: з 1882 у 2002 році до 6361 у 2019 році.

Антонія Таллі, учасниця кампанії «Товариства захисту ненароджених дітей» (SPUC), заявила, що «кожна смерть – це трагедія». «Сумно, що люди сприймають смерть як розв’язання своїх проблем. Але саме так люди починають думати, коли легалізується евтаназія», – сказала вона.

Читайте також: Сотні церков по всьому світу взяли участь у випускному вечорі Фонду Тіма Тібоу «Night to Shine»

Вона висловила занепокоєння тим, що деякі люди, можливо, вирішили закінчити своє життя, щоб не бути тягарем для своїх сімей. Вона цитувала дані за 2018 рік зі штату Вашингтон у США – де допомога в суїциді є законною – в результаті якої виявилося, що понад половина (51%) людей, які були вбиті таким чином, зробили це, оскільки відчували, що вони є тягарем для сім’ї, друзів та опікунів.

«По всій земній кулі поширюється повзуча культура смерті, оскільки закони про евтаназію приймаються в одній країні за іншою», – зазначила Таллі. За її словами, протягом 2020 року Нова Зеландія, Іспанія та Португалія прийняли законопроєкти, що дозволяють здійснити самогубство.

«Тут, у Великобританії, ми повинні протистояти всім спробам нормалізувати цю небезпечну практику і замість цього сприяти розвитку суспільства, де кожне людське життя цінується і поважається», – підкреслила учасниця кампанії SPUC.

Джерело: slovoproslovo.info

_____________________

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Загрози та виклики