Кількість чоловіків серед біженців з України за кордоном зросла вдвічі – дослідження
Аналітика
31.03.2024
У зв'язку з війною, що триває, в Україні за кордоном перебувають 4,9 мільйона українських біженців. Найбільше їх число зареєстровано у Німеччині (30%) та Польщі (22%)

Частка чоловіків серед біженців, які перебувають за кордоном внаслідок повномасштабного вторгнення, суттєво зросла останнім часом. Наразі вона виросла майже вдвічі: з 17% до 35%. Втім, більшість з біженців - це досі жінки, нерідко з дітьми. Про це йдеться в дослідженні Центру економічної стратегії, передає Інформатор.

За останніми даними, в Європі наразі перебуває близько 4,9 мільйонів українців, які втекли від війни. У Німеччині (30%) і Польщі (22%) зафіксовано найбільшу їх присутність, повідомляє Апостроф.

Приєднуйтесь до нашої групи "Оперативно" у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні новини!

Вже 35% з них - це чоловіки. Раніше їх було 17%. Тобто наразі чоловіків серед біженців з України - понад 1,7 мільйона осіб. Це пов'язано з тим, що багато чоловіків призовного віку залишили країну після початку бойових дій.

Однак, жінки віком 35-44 роки залишаються найбільшою групою біженців. Переважна більшість із них (71%) виїхали за межі України з дітьми.

Проте, частка неповнолітніх українців за кордоном скоротилася з 51% до 38%. Це вказує на те, що все більше сімей повертаються до України або переїжджають до інших країн, де вони зможуть легше інтегруватися.

За розрахунками Центру, за межами Європи найбільшу кількість українських біженців прийняли США (280 тис. осіб), Великобританія (253,2 тис.) та Канада (210,2 тис.). Фахівці підрахували, що залежно від сценарію розвитку подій за межами України може залишитися від 1,4 млн. до 2,3 млн. українців.

Джерело: Інформатор, Апостроф

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України

Більше рубрик та новин тут

АналітикаСуспільство Війна
Останні новини
Останні новини