Блаженні лагідні. Заповіді блаженства
Християнський світ
24.07.2021
«Блаженні лагідні, бо вони успадкують землю», − говорить Ісус далі. І під цим він має на увазі, що земля обітована, як спадок від Бога, не буде відтепер отримана силою.

Про це йдеться на сайті Слово про Слово

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Обіцяна земля ​​мала для ізраїльтян екзистенціальне значення, про що свідчать досі наявні конфлікти між євреями й палестинцями. І ракети випущені по Ізраїлю є тому свідченням. Вражає уяву саме те, що Ізраїль на все це реагує тим, що пророчо виконує прохання Ієшуа: будьте ненасильницькими (лагідні). «Лагідний» тут не рівнозначний «покірному» або «смиренному». Лагідним може бути й воїн, який кладе на меч руку, але робить все можливе, щоб його не застосовувати. Хоча терористи випустили сотні й сотні ракет, Ізраїль відповідав за можливості точковими ударами саме в бік ісламістів.

Водночас тут не йде мова лише про ненасилля і лагідність.

Бог поміщає свою обітовану землю в інший небесний вимір. Тому що євреї завжди були схильні до зайвого мілітаризму і жорстокості через землю і її багатства. У Книзі Суддів ми читаємо, що ізраїльтяни і їх судді перемагали язичницьких царів, щоб розширювати свої межі. Царі перемагали філістимлян і інші племена. Бог їм давав перемогу. І що це їм принесло? Нічого такого. Потім вони знову зробили те, що було огидно Богу.

Чи то в книзі Суддів, то чи в хроніках ми бачимо, як Ізраїль ходить по порочному колу: гріхи, полон, звільнення. Гріхи, полон і знову звільнення. А потім коротка пам’ять і ті ж граблі. Виходить, якщо ми задовольняємо силою і владою свої земні потреби, ми так і не станемо блаженними, бо справжня земля, як обітниця, прихована в Бога, яку ми й повинні бажати. Але ця земля тим більше не береться силою і владою.

Ні.

Саме лагідні успадкують землю.

Автор: Віктор Шльонкін

Джерело: slovoproslovo.info

Перегляньте цікаві новини:

Надихаючі історії

Все для сімей

Загрози та виклики 

Молоде життя

Каталог ютуб каналів церков

Найбільша карта церков України 

Більше рубрик та новин тут.

Християнський світАналітика