Церкви Нью-Йорку відстояли своє право на богослужіння в Верховному суді США. Як вплине цей унікальний прецедент на всі церкви США?
Християнський світ
26.11.2020
Верховний суд США в середу ввечері заблокував рішення губернатора Нью-Йорка Ендрю Куомо, що встановив суворі обмеження на богослужіння в тих районах, які сильно постраждали від коронавірусу.

Позов до суду подали церкви, які були не згодні на такі жорсткі санкції проти відвідування богослужінь та заявили про бажання влади штату розправитись з християнами.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Згідно ініціативи, влада ввела обмеження на масові збори, намагаючись не допустити повторного  спалаху коронавірусу в районах Нью-Йорка, де раніше спостерігався сплеск захворювання.

У найбільш постраждалих районах, які були визначені червоними зонами, держава обмежила відвідування молитовних будинків до 25% їхньої місткості або 10 осіб, залежно від того, що менше. Церкви заявили, що його обмеження порушують Першу поправку, що гарантує свободу віросповідання.

Важливість цього прецеденту полягає в тому, що тепер, християни, в тих штатах, де місцеві адміністрації використовують коронавірус, щоб переслідувати церкви, можуть знайти захист в Верховному суді США, рішення якого оскаржити неможливо.

Ключову роль у цьому рішенні зіграла новообрана суддя від екс-президента США Дональда Трампа - Еммі Конні Барретт - глибоко релігійна людина та переконана католичка.

Це також важливий сигнал місцевим судам, в яких зараз знаходяться сотні схожих справ про те, що обмеження богослужінь – це порушення Першої поправки до Конституції про свободу віросповідання. Зараз в Верховному суді знаходиться подібний позов проти влади штату Каліфорнія, яка також закрила майже всі церкви.

За матеріалами: foxnews.com

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у ТелеграмВайберФейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Християнський світЄвропа та світ
Останні новини
Останні новини