Церкви облаштовують пункти обігріву для безхатченків
Добрі справи
18.01.2021
Cтаном на 17 січня в Україні відкрито 4836 державних пунктів обігріву, до яких за добу звернулося майже 1000 українців. Водночас християнські церкви також відкривають свої двері для прихистку безхатченків, які потерпають від січневих морозів

В Україні вже тиждень тримається морозна погода, від якої особливо страждають люди, які не мають постійного місця проживання. Християни разом з державними службами докладають максимальних зусиль, щоб допомогти таким людям, пише poklik.media.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

Державою було відкрито 4802 стаціонарні пункти місцевого самоврядування і 34 мобільних пунктів обігріву на базі наметів та транспортних засобів від ДСНС.

У Тернополі рятувальники розгорнули пересувний пункт обігріву в парку ім. Шевченка. На території Кіровоградської області підпорядкованими підрозділами Управління ДСНС в області розгорнуто 2 мобільні пункти обігріву в спеціально відведених місцях м. Бобринець та смт Онуфріївка. Усі пункти ДСНС встановлено із дотриманням усіх вимог санітарно-гігієнічних норм та правил пожежної безпеки. Вони забезпечені засобами обігріву на твердому паливі, медичними аптечками та вогнегасниками. У пунктах обігріву організовано цілодобове чергування рятувальників.

Пересувні пункти обігріву також базуються на Рівненщині, а саме у Сарнах, Дубно та в обласному центрі. Також пункт обігріву розгорнутий у місті Одеса, вул. Марсельська на розі вул. Жоліо-Кюрі. На Миколаївщині пункти обігріву на базі транспортних засобів будуть курсувати по визначеним маршрутам на території районів.

У Запорізькій області встановлено 1 мобільний пункт обігріву на базі 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини у м. Мелітополь. Водночас на території Луганської області встановлено 4 пункти обігріву на базі наметів у Рубіжному, смт Станиці Луганській, смт Міловому та у Лисичанську. Ще один модуль, де громадяни можуть зігрітися, облаштовано на КПВВ «Станиця Луганська». До цієї волонтерської роботи долучаються і християни.

У Києві працюють понад 30 пунктів обігріву, за цим посиланням ви можете дізнатись їх адреси. На території деяких християнських церков змерзлі люди також можуть знайти прихисток, теплий одяг та їжу.

Читайте також: Проти холоду й голоду. Як під час морозів допомагають бездомним і бідним

Так, євангельська церква «Християнська надія» у зв’язку з морозами відкрила для людей без постійного місця проживання по вул. Генерала Жмаченка, 20, пункт обігріву з роздачею теплої їжі та теплого одягу. Пункт працюватиме щоденно з 9.00 до 16.00.

Церкви та благодійні організації також постійно організовують роздачу гарячої їжі. Так, волонтери «Християнської надії» вже давно годують нужденних людей у районі ринку «Юність». Біля «Деміївського ринку» працює пересувний автомобіль пункт роздачі гарячих обідів. За день там можуть нагодувати близько 50 осіб. Участь у цьому служінні беруть київські церкви “Філадельфія”, “Свобода”, “Альфа”. 

“У деяких із пунктів обігріву можна отримати першу медичну допомогу (у приміщеннях є аптечки), випити гарячого чаю, а кілька пунктів мають банки одягу, де за потреби можна взяти собі теплий одяг і взуття, розповідає на своїй сторінці у фейсбук Вячеслав Когут, директор Департаменту соціальної роботи УЦХВЄ. Дякую Богові за всіх, хто доклали своє серце і ресурс, а так само участь у цьому служінні. Тільки за цю ніч знайдено 4-х замерзлих на смерть і новини мовчать, а це наші «одноплемінники» люди, які особливо потребують допомоги при такому морозі. Не проходьте повз них!“

Джерело: poklik.media

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

 

Добрі справи