Червоний тиждень: тисячі будівель підсвітять червоним на знак солідарності з переслідуваними християнами
Християнський світ
18.11.2020
Тисячі церков, історичних будівель та пам’ятників у всьому світі будуть підсвічені червоним кольором на знак протесту проти нескінченних переслідувань християн

Акція, організована організацією «Допомога Церкві в потребі», розпочинається 18 листопада і триватиме тиждень.

Приєднуйтесь до нашої групи у Телеграм та Вайбер, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

«Можливо, коронавірус спричинив багато змін, але християнство залишається найбільш переслідуваною релігією у світі», — підкреслив Томас Хайне-Гелдерн, президент Папського товариства.

Він пояснив, що ця міжнародна ініціатива мала стати знаком послідовників Христа, які «тримають язика за зубами» через переслідування. Церкви з червоною підсвіткою мають висловити свій «крик протидії».

Читайте також: Протестантські Церкви закликають скасувати дискримінаційні обмеження карантину вихідного дня

Очікується, що багато країн приєднаються до кампанії «Червоний тиждень» — від Канади до Австралії. Ініціатива розпочнеться в Австрії, з Собор Святого Стефана, будівлі парламенту та понад 50 інших церков у столиці. Потім, серед інших, Колізей у Римі, Братиславський замок у Словаччині, Базиліка Нотр-Дам у Монреалі та монумент Христа Спасителя у Ріо-де-Жанейро.

Папська асоціація «Допомога Церкві у потребі» організовує кампанію «Червоний тиждень» з 2015 року. Він служить для підвищення обізнаності про страждаючу Церкву у всьому світі, заохочуючи матеріальну та духовну підтримку та солідарність з братами по вірі, які з різних причин переслідуються за свою віру у Христа.

Джерело: rodyna.org.ua

Всеукраїнський Собор — це об’єднання релігійних та громадських організацій, а також усіх небайдужих громадян навколо християнського шляху розвитку української держави.

Підписуйтесь на нас у Телеграм, Вайбер, Фейсбук та Інстаграм, щоб першими знати важливі та актуальні для християн новини!

 

Християнський світ
Останні новини
Останні новини